cross

Artık Yayınlara Mesajınızı Gönderebilirsiniz!

Devam etmek için ENTER'a basın.

Ergen Anatomisi 101: "Big Mouth"

Artık kontrol pek de elinizde değil! Habersiz gelen ve belki de nasıl geçtiğini hatırlayamadığınız ergenlik süreci, kapınızı yeniden çalıyor. Mizahi anlatımı ve karakter çeşitliliğiyle “Big Mouth”, tozlu rafa kaldırdığınız anılarınızı ekranlara taşıyor. Masumiyetin tamamen hikayeyi terk ettiği ve yerini utançla komedinin birlikteliğine bıraktığı bu çizgi dizi, tatilde keyifle izleyebileceğiniz bir seri. Andrew Goldberg, Nick Kroll, Mark Levin ve Jennifer Flackett tarafından hazırlanan bu eğlenceli seri, 7 sezondan oluşan bir durum komedisi. 2017 yılında ekranlarda yerini alan “Big Mouth”, yetişkinlere yönelik bir yapım olarak hazırlandı. 

Anlatımında sınır tanımayan, her detayıyla ergenliğin anatomisini ele alan ve birçoğumuzun o çağlarda yaşamış olabileceği yüz kızartıcı durumları tüm çıplaklığıyla görselleştiren bu seride olaylar, ortaokul yaşlarındaki birkaç çocuğun etrafında şekilleniyor. Ancak karakterler yalnızca onlarla sınırlı kalmıyor. Öyle ki, ergenliğin en sıkıntılı ve kontrol edilemez yanı olan hormonlar, “hormon canavarları” olarak seyirciyi karşılıyor!


Ana karakterlerimiz Nick, Andrew ve Jessi’nin ergenlikte yaşadıkları deneyimleri izlerken geçmişinizden bir parça kendini size hatırlatabilir. Bazen güldüren bazense utanç duygusunu beraberinde getiren bu olayların sahne arkasında ise hormon canavarları Connie ve Maurice önemli bir rol oynuyor. Hatta karakterlerin kendilerini keşfettikleri ve majör bir değişiklikten geçtikleri bu süreçte yaşadıkları her anda yerini alan Maurice ve Connie, seyirciye ergenliğin anatomisini yeniden öğretiyor. Dizi hormonal değişikliklerden, cinsel yönelime kadar bireylerin kimliklerini öğrendikleri ve kendilerini yeniden tanıdıkları bu kritik dönemi; espritüel diyalogları, keyifli şarkıları, birbirinden farklı karakter tasarımları ve sarkastik senaryosuyla başarılı bir şekilde ele alıyor. 

Dizideki ilginç bir detaydan bahsetmek gerekirse Maurice, Connie ve diğer hormon canavarlarımızı aslında herkes göremiyor. Daha doğrusu, hormon canavarları yalnızca kişiye özgü durumlarda olayı yaşayan kişi tarafından görülebiliyor. Yani her ne kadar ergenlikteki her karakterin hormon canavarlarıyla etkileşimi olsa da Nick’in deneyimlediği krizlerde ortaya çıkan Maurice’i Andrew’un görmesi pek de mümkün değil! 


Öte yandan, “Big Mouth” yalnızca konu yelpazesini ergenlikle ya da cinsellikle sınırlı tutmuyor. Serideki her karakterin özel yaşantısında karşı karşıya kalmış olduğu gerici ve üzücü olaylar da seyirciye eşlik ediyor. Birçok insanın maruz kaldığı ya da baş etmeye çalıştığı ayrımcılık, aile ilişkilerinde gerginlik, boşanma süreci ve etkileri, okul stresi ve psikiyatrik sorunlar gibi konu başlıkları da serinin önemli bir kısmını oluşturuyor. Hayatın içinden gelen ve size zaman zaman yalnız hissettiren tatsız durumları eğlenceli bir bakış açısı sunarak sizleri güldürmeyi başaracak olan “Big Mouth”, tatilde izlenecekler listenizde yerini alsın! 

Tekrar tekrar izlediğimiz ve çok da keyif aldığımız bu seri, 7 sezonluk olsa da kısa bölümleriyle adeta çerezlik. Merkezinde komedinin yer aldığı “Big Mouth”, ekranlarınızda size eşlik etmek için bizce bir şansı hak ediyor! 

Bu tarz eğlenceli içerikleri seviyorsanız daha fazlası için Radyo Bilkent’i Instagram ve Twitter hesaplarımızdan takip etmeyi unutmayın. Bir sonraki blogumuzda görüşmek üzere!