cross

Artık Yayınlara Mesajınızı Gönderebilirsiniz!

Devam etmek için ENTER'a basın.

Yılbaşı Akşamında Sofranızı Zenginleştirecek Öneriler

Yılbaşının en güzel yanlarından biri akşamında sevdiklerimizle yediğimiz yemek. Herkesin kendine ve sevdiklerine özgü hazırladığı bir yılbaşı menüsü olduğunu söyleyebiliriz. Kimi hindiyi, kimi mezeyi, kimi de tatlıyı sofrasından eksik etmez. Bu sene yılbaşında sofralarınızın kurtarıcısı olacak birkaç çeşit yemek önerisini sizler için derledik.

Sofralarınızı kalabalık gösterecek ancak yapımı bir o kadar da kolay bir öneriyle başlayalım: meze. Yapımı çok basit olan yeşil elmalı kereviz salatası kereviz sevmeyenlere bile kerevizi sevdirecek türden bir meze seçeneği. Zevkinize uygun süslemelerle birçok şekilde zenginleştirebilirsiniz. Örneğin portakal dilimleri üzerinde sunduğunuz kereviz salatası hem salatanıza tat verecektir hem de sofranıza güzellik katacaktır. Bir başka kolay meze önerisi ise yoğurtlu kırmızı biber mezesi. Sarı, kırmızı ve yeşil biberler üstünde sunduğunuz mezeleriniz yılbaşı sofranıza renk katmak için çok güzel bir seçenek olabilir. 

Ana yemek olarak her sene klasikleşmiş bütün hindi sunumundan sıkılanlar hindiyi köri sosuyla zenginleştirebilir. Köri sosu hem hindiye çok yakışacak hem de sofranıza bir farklılık katacaktır. Yanına yapacağınız kestane pilavı ile yılbaşı gecesi gönülleri fethedeceğinize eminim. Hindi yemekten hoşlanmayanlar ise ballı hardallı tavuk tercih edebilir. Hem mezeler hem de iç pilav ile çok yakışacaktır. Et yemeyi tercih etmeyenler için ise günün kurtarıcısı karnabahar olacaktır. Kaşar ve beşamel sosuyla birlikte harika bir karnabahar graten hazırlayabilirsiniz. 

A table full of food

Description automatically generated with medium confidence

Sofranızı zenginleştirdikten sonra final noktasında güzel bir tatlı sunmak da şart olacaktır. Yılbaşı menüsü hazırlama telaşında hem uğraştırmayacak hem de lezzetli bir final yaratacak olan tatlıyı seçmek önemli. Fırına girmeden yulaflı bisküvi kullanılarak yapılan Cocostar pasta kurtarıcınız olabilir. Sofranıza güzellik katacak başka bir tatlı önerisi ise İbiza Tatlısı. Rulo şeklindeki tatlınızı nane yaprakları ve meyvelerle süsleyerek sofranızı zenginleştirebilirsiniz. Son olarak, süslemeleriyle birlikte sofranıza güzellik katacak ve yılbaşının olmazsa olmazı haline gelmiş Yeni Yıl Kurabiyesi (Gingerbread Cookie) menünüze eklemek için harika bir seçenek. Gingerbread tarifimizi Radyo Bilkent blog sayfamızda bulabilirsiniz.

A bowl of cookies

Description automatically generated with low confidence

Sofranızı hazırladığınız menünüzle donattıktan sonra mum, masa süsü, kırmızı peçete sofranızı güzel gösterecek son dokunuşlar olacaktır. Herkese sevdikleriyle birlikte geçireceği mutlu yıllar dileriz. 

Radyo Bilkent yılbaşı akşamında da 96.6 frekansında yemeğiniz eşliğinde dinlemeniz için sizi bekliyor olacak.