cross

Artık Yayınlara Mesajınızı Gönderebilirsiniz!

Devam etmek için ENTER'a basın.

Squid Game’in Gölgesi, YOU

Netflix yapımı yeni dizi Squid Game, eşi benzeri görülmemiş başarılara ve rekorlara imza attı. 111 milyon izlenmeyi aşan dizi ne yazık ki Netflix’in başka bir orijinal yapıtı olan You’nun 3. Sezonun yayınlanmasından 2 gün sonra yayınlandı. Önceki sezonlarını heyecanla bekleyen hayran kitle yeni sezonun yayınlandığını unuttu ve dizi her sezon başında çektiği ilgiyi çekemedi.

Bilmeyenler için, You, Joe karakterinin saplantılı aşk hikayelerinin anlatıldığı bir drama dizisi. Geçtiğimiz sezonlarda Joe; Candice, Beck ve Love gibi karakterlere âşık olmuştu. Joe’nun hayatına giren son karakter Love’ı diğer karakterlerden farklı kılan özelliği ise Love’ın en az Joe kadar takıntılı bir seri katil olması. Tabi ki ikisi de işledikleri suçların gerekli olduğunu ve sevdikleri kişileri korumak için yaptıklarına kendilerini ikna ediyor olsalar da olayları Joe’nun iç sesinden dinlemek ve çarpık düşüncelerini duymak, diziye sıradan seri katil dizilerinden farklı bir hava katıyor.

1. ve 2. sezonda Beck ve Candice’in başına gelenleri hepimiz hatırlıyoruz. Zıt kutupların birbirini çekmesi klişesinden farklı olarak aslında birbirine hiç benzemiyormuş gibi görünen ama birbirilerinin aynısı olan iki karakter kendilerini hiç beklemedikleri olaylar zincirinin içinde buluyor. 3. Sezonda yaşanan ailevi sorunlar, psikolojik problemler ve olumsuzluklar sebebiyle ikili birbirine daha da yakınlaşıyor. Saplantılı bir seri katil ve hiçbir zaman akıl sağlığı tam yerinde olmayan, yeni doğum yapmış ve yas tutan bir başka seri katili aynı senaryoya koyduğumuzda olan tabi ki masumlara olur.

Bu noktadan sonra neler olacağını da artık izleyiciye bırakıyoruz. Emin olduğumuz bir şey var ki o da bu ikilinin size seri katillere nasıl bu kadar sempati duyabildiğinizi sorgulatacak olduğu.