cross

Artık Yayınlara Mesajınızı Gönderebilirsiniz!

Devam etmek için ENTER'a basın.

Sinemaseverlerin Takviminde Bu Hafta: 26. Gezici Festival

Bu yıl yirmi altıncısı düzenlenen Gezici Festival 26 Kasım’da perdelerini sinemaseverler için aralıyor.

Gezici Festival (@gezicifestival) / Twitter

 

Gezici Festival Türkiye’nin farklı şehirlerindeki sinemaseverlere sinemanın seçkin örneklerini sunmak ve dünyayı Türkiye sinemasıyla tanıştırmak amaçlarıyla 1995 yılında yola çıktı. Geride bıraktığı çeyrek asırda hem yurt içinde hem de yurt dışında gerçekleştirdiği gösterimlerde seyircileri çeşitli filmlerle tanıştırmanın yanı sıra konuk olarak Türkiye’ye gelen yabancı sinemacıların Türk sinemacılarla bir araya gelmesini sağlayarak birçok yeni projenin de doğmasına katkı sağladı.

 

Sürgün Yıllarında Çekildi: Tuncel Kurtiz'in Daha Önce Gün Yüzüne Çıkmamış  İki Filmi İlk Kez Gezici Festival'de

 

2020 senesinde salgın dolayısıyla düzenlenemeyen Gezici Festival bu sonbaharda sinemaseverleri seçkin filmlerle buluşturma yolculuğuna kaldığı yerden devam ediyor. Yirmi altıncı senesinde 26 Kasım–2 Aralık tarihleri arasında Ankara, Sinop ve Kastamonulu sinemaseverleri Dünya Sineması, Türkiye 2021, Tuncel Kurtiz ve Kısa İyidir kategorilerinde filmlerle buluşturmayı amaçlıyor.

 

Gezici Festival 26. yılında - bianet

 

26. Gezici Festival; ücretsiz gösterimlerin yanı sıra yönetmen, oyuncu veya tüm film ekibinin katılımıyla gerçekleşecek 26 Kasım-2 Aralık Ankara, 3-5 Aralık Sinop ve 6-8 Aralık Kastamonu gösterimlerine eşsiz bir sinema deneyimi yaşamak isteyen tüm sinemaseverleri bekliyor.

26. Gezici Festivali’in başlamasını beklerken diğer kültürel etkinlikleri kaçırmamak için Radyo Bilkent’i Twitter ve Instagram hesaplarından takip etmeyi unutmayın!