cross

Artık Yayınlara Mesajınızı Gönderebilirsiniz!

Devam etmek için ENTER'a basın.

Halkın Prensesine Etkileyici Bakış: Spencer

      Neruda ve Jackie gibi başarılı biyografi filmlerinde imzası bulunan Şilili film yapımcısı Pablo Larraín’in yönetmenliğini üstlendiği Spencer 19 Kasım’da sinemalarda gösterime girdi. “Gerçek bir trajediden yola çıkan masal” olarak nitelendirilen film, kraliyet ailesinin 1991 yılında Sandringham Köşkü’nde geçirdikleri üç günlük Noel tatilinde Prens Charles’tan boşanmaya karar veren Lady Diana’ya odaklanıyor. Tatil boyunca mutsuzluğu yüzüne yansıyan Lady Diana’yı, Prens Charles ile yaşadığı sorunlu ilişkinin ve aldatılmanın yanında kraliyet hayatına uyum sağlayamamasının da yarattığı tahribatlarla boğuşurken izliyoruz. Filmin ismi ise Lady Diana’nın evlenmeden önceki soy isminden geliyor.

   Daha önce birçok belgesel ve biyografide hayatına tanık olduğumuz Lady Diana, Spencer’da daha çok duygusal yalınlığıyla, kaygılarıyla ve kırgınlıklarıyla çıkıyor karşımıza. Prenses’in protokollerle ve kurallarla çevrili kraliyet yaşantısını çarpıcı şekilde işleyen Pablo Larraín’in seyirciye yeni bilgiler sunmaktansa Lady Diana’nın içsel tasavvurunu yapmaya odaklandığını görüyoruz. Gerilim ise film boyunca sıcak tutuluyor.

     1997 yılında partneri Dodi Al Fayed'le Paris’te geçirdikleri araba kazası sonucu hayatını kaybeden “halkın prensesi” Lady Diana’yı filmde Twilight serisinin yıldız oyuncusu Kristen Stewart canlandırıyor. Filmin yönetmeni Larraín sosyal medya kullanıcılarının tepkisine yol açan tartışmalı başrol tercihini şu sözlerle açıklıyor, “Kristen birçok şey olabilir; çok gizemli, çok kırılgan ve en nihayetinde çok güçlü olabilir ki ihtiyacımız olan da bu. Tüm bu unsurların kombinasyonu bana onu düşündürdü. Ona sahip olduğumuz için mutluyuz.” Kristen Stewart film boyunca sergilediği nefis oyunculuğuyla şimdiden 2022 Akademi Ödülleri’nin favorileri arasında bulunuyor.

   Oyuncu kadrosundaki Jack Farthing, Sally Hawkins, Stella Gonet, Timothy Spall gibi isimlerle ilgi çeken film, teknik ekibiyle de izleyiciye unutulmaz bir film vadediyor. Filmin kostümleri Oscar ödüllü İngiliz tasarımcı Jacqueline Durran emanetken görüntü yönetmenliği ise ‘Portrait of a Lady on Fair’ filmindeki etkileyici işiyle akıllara kazınan Céline Sciamma tarafından üstlenildi.

   Filmin final sekansında, Diana ve çocuklarının Sandringham Köşkü’nü ve sıkıcı kraliyet protokollerini ‘All I Need Is A Miracle’ şarkısı eşliğinde arkalarında bırakmalarını izliyoruz. Spencer gibi sinema dünyasından daha birçok haber için, bizleri Radyo Bilkent Twitter ve Instagram sayfalarından takip etmeyi unutma!