cross

Artık Yayınlara Mesajınızı Gönderebilirsiniz!

Devam etmek için ENTER'a basın.

Ders Çalışmayı Keyifli Hale Getirecek Kafeler

Vize haftaları yaklaşıyorken öğrencilerin en ihtiyaç duyduğu alan ders çalışılacak kafeler. Ben evde çalışamıyorum, biraz sessiz bir yerde kahvemi içerken ve tatlımı yerken ders çalışmak istiyorum diyorsanız, vereceğimiz kafe tavsiyeleri sizin için uygun seçeneklerden biri olabilir.

İlk sırada Bilkent’e yakın olmasının avantajı ile Mahall’deki Peca Coffee var. Tek dezavantajı pazar günleri kapalı olması. Burası çoğu kafeye göre çok sessiz. Az masa olması da ders çalışabilecek ortamın verimli olmasını arttırıyor. Ortadaki büyük masa ben arkadaşlarımla ders çalışmayı seviyorum diyenler için ideal. Dışarıda oturma alanı da bulunuyor. Gelelim tatlı ve kahvelere; yediğimiz tüm tatlılar çok taze ve lezzetliydi. Limonlu tatlı limon severler için tavsiyemdir. Birçok demlenmiş kahve seçenekleri de mevcut.

A room with tables and chairs

Description automatically generated 

 

Bir diğer ders çalışma kafesi ise Tunalı ve civarında oturanları mutlu edecek bir yer. Gaziosmanpaşa’nın arka sokaklarında yer alan Noico Coffee ders çalışmak için çok uygun bir mekân. Hem dışarıda hem içeride çalışabiliyorsunuz. Ders çalışmak dışında da kahve içmek için gidebileceğiniz bir kafe çünkü hem ortam çok güzel hem de kahvesi her zaman çok taze. Filtre kahvesi acı kahve sevmeyenler için ideal. Sevenlerine Pastel de Nata tatlısı burada çok taze ve güzeldi.

 

A room with tables and chairs

Description automatically generated with medium confidence

 

Sıradaki mekân ise İncek Bulvar Loft’ta bulunan Line Coffee. İçerisi ders çalışmak için çok uygun ve yine çoğu insan buraya ders çalışmak için geliyor. Arkadaki masa içerideki ortamdan izole olmuş bir yerde bu yüzden boş bulabilirseniz orası ders çalışmak için çok uygun. Tatlılar günlük yenileniyor ve birçok seçenek bulunuyor. Tüm cheesecakeler çok lezzetli oluyor ancak bana kalırsa lotus cheesecake aralarından en güzeli. Beyaz çikolatalı brownieyi de mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Hem kahve hem çay seçenekleri de çok fazla.

Son sırada ise Kasım ortasında açılacak olan Deppo 29 var. Burası önceden çok sessiz olması ile ders çalışmak için çokça tercih edilen bir yerdi ancak sonrasında kapandı ve şimdi kapılarını tekrar açıyor. Duyurulanlara göre içeride bir kütüphane olacak ve sanat, mühendislik ve tasarım gibi birçok alan konulu kitap bulunacak. İsteyen öğrenciler hem ders çalışıp hem de bu kütüphaneden faydalanabilecek ve bu kitaplardan istediğini satın alabilecek. Çalışırken tatlı ve kahve seçeneklerini de deneyimlemek mümkün olacak.

Ders çalışırken dinleyeceğin müzikler için ise Radyo Bilkent 96.6 frekansı seni bekliyor.