cross

Artık Yayınlara Mesajınızı Gönderebilirsiniz!

Devam etmek için ENTER'a basın.

Beklenmeyen İş Birliği: Coldplay X BTS

İngiltere çıkışlı, dünyaca ünlü grup Coldplay, K-Pop‘un gözdesi BTS ile ortak bir parça çıkararak her iki grubun da dinleyicilerini şaşırttı. Temmuzdan beri ortaya atılan dedikodulara rağmen grup, kısa bir zaman öncesine kadar resmi bir açıklamada bulunmamıştı. Geçtiğimiz günlerde de sonunda beklenen şarkı ‘My Universe’ yayınlandı. Birbirinden bu kadar farklı müzik dallarında ustalaşan bu iki grubun iş birliği aslında grubun tam olarak da vermek istediği mesajı yansıtıyor; Farklı olabiliriz ama hepimiz aynı evrendeyiz.

Coldplay’in solisti Chris Martin, bu ilginç kültürel birleşmeyi şu sözlerle ifade ediyor: “Biz ayrımcılıklara veya sınırlara inanmıyoruz, bu yüzden şarkımız ‘My Universe’, birini sevemeyeceği söylenenlere, belli bir ırka ve yönelime ait olamayacağı söylenen kişilere yazılmıştır.”

İki grubun söz yazımında payının bulunduğu bu şarkının konusu aslında öfke ve çaresizlik duygularını vurguluyormuş gibi görünse de grup üyeleri şarkıya böyle bir yön verilmemesi konusunda büyük efor sarf ediyor. Dinleyicilerden gelen tepkiler de bu büyük çabanın bir sonucu olarak tarihe geçiyor.

Coldplay - Coloratura (Official Lyric Video) - YouTube

Gelecekçi bir temada çekilen klip, uzak bir galaksi olan Spheres’ de geçiyor. BTS, Coldplay ve uzaylıların bulunduğu, hologramlar kullanılarak oluşturulan klip hepimizin yakından tanıdığı Coldplay’in bundan önceki teklisi olan Higher Power’ı da yöneten Dave Meyers tarafından çekiliyor. İçerikleri ve teknik özellikleri bakımından birbirine çok benzeyen bu iki klip, Coldplay’in son albümünde ortaya koyduğu otantik ve arabesk çizgiden tekrar renkli ve gelecekçi bir çizgiye yöneldiğini gösteriyor.

Coldplay’in dokuzuncu stüdyo albümü özelliği taşıyan albüm 12 parçadan oluşuyor. My Universe, Coldplay’in Max Martin tarafından yönetilen, 15 Ekim’de yayınlanması planlanan “Music of the Spherse” albümünün de bir parçası. Albümden şu ana kadar toplamda 3 parça yayınlandı. Mayıs ayında yayınlanan ilk parça Higher Power, özellikle İngiltere’de konser sırasında kullanılan hologram sistemiyle büyük bir ilgi çekmişti. Daha sonra sırasıyla yayınlanan Coloratura ve My Universe şarkıları da dinleyicilerden tam not aldı. Yayınlandığı tarihten beri yüz milyonun üzerinde dinlenen parça BTS’in batı müziğiyle yaptığı başarılı başka bir iş birliğinin daha kanıtı oldu.