cross

Artık Yayınlara Mesajınızı Gönderebilirsiniz!

Devam etmek için ENTER'a basın.

Ankara’da Fransa Esintisi: Kruvasan

Fransa’nın dışı çıtır çıtır, içi yumuşacık kruvasanlarını bulmak için artık o kadar uzağa gitmemize gerek yok. Sadece tatlı değil, tuzlu kruvasan sandviç seçeneklerinin sınırları aştığı birçok kruvasancı açıldı. Kruvasan hem kahvaltı hem de öğlen yemeği için doyurucu ve harika bir seçenek. Ankara’nın birbirinden farklı kruvasancılarından bazılarını sizler için derledik.

İlk sırada Yaşamkent’te bulunan Noww Croissant var. İçi tonbalıklı kruvasandan tavukluya, tiramisudan lotus kurabiyeliye kadar geniş bir tuzlu ve tatlı kruvasan menüsü var. Kruvasanlarına yeni bir boyut getirip farlılık yarattıkları kepek ekmeğine benzer kruvasanları da tuzlulara çok yakışıyor. Şaşırabilirsiniz ama kruvasanın içine en yakışan şeylerden biri yumurta. Sizde kahvaltıda yumurta olmazsa olmazım diyenlerdenseniz Bonjour ve Omletli tavsiyemdir. Tuzlu kruvasan sonrası tatlı kruvasan yemek birbirini tamamlar diye düşünüyorum. En zoru da bu menüden tatlı kruvasan seçmesi. Tiramisu severler için French Tiramisu güzel bir seçenek. Benim favorim ise Lotus Biscoff Cream. Kruvasanla lotus kreması birbirine çok yakışıyor. Bir sürü seçeneği olduğundan her gittiğimde farklı bir kruvasan tatmak Now Croissant’ın sevdiğim özelliklerinden biri. Aynı zamanda belli bölgelere paket servisi de mevcut.

A waffle with strawberries on top

Description automatically generated with medium confidence

Sadece kruvasanla kalmayan ama en gözdelerinden biri kruvasan olan Ekşi Maya ile devam edelim. Ekşi Maya sunulan tüm fırın ürünlerini kendi yapıyor. Bu yüzden kruvasanlarının tadı çok güzel. Tatlı kruviç seçenekleri çok fazla olmasa da tuzlu seçenekleri hem fazla hem de alışılmış dışı. Kimin aklına gelir kruvasan arasına kuşkonmaz koymak? Kuşkonmaz demişken buradaki favorim kuşkonmaz, labne ve çırpılmış yumurta üçlüsünün bulunduğu tuzlu kruvasan. Denemeyi merakla beklediğim ise yine alışılmış dışı olan isli boşnak eti, humus ve mozerella peynirli kruviç. Kruvasanlarda kullanılan sos ve ezmeleri de Ekşi Maya’nın market bölümünden temin edebiliyorsunuz.

Son olarak Kruvasante’den bahsetmeden olmaz. Aralarında en favorimin burası olduğunu söyleyebilirim. Bu kruvasancının da hem tatlı hem tuzlu menüsünün fazla seçenekli olduğunu söylemek mümkün. Her gittiğimde bayılarak yediğim Sante Dog kesin tavsiyemdir. İster Frankfurter sosisi isterseniz de dana sosis tercih edebiliyorsunuz. İçine konulan sos kruvasana çok yakışıyor. Ben kruvasanı çikolatalı severim diyenlere tamamı ile kaplanmış Belçika çikolataları kruvasanları tavsiye ederim. İçi krema dolu kruvasanlardan çok fazla seçenek bulunuyor. Tatlı kruvasanlar için belirli bölgelere paket servisi de mümkün.

A plate of food and a glass of beer

Description automatically generated with low confidence

Radyo Bilkent’i dinlerken kendine bir kruvasan ısmarlamak için geç bile kaldın, sen kruvasanını yerken biz de ruhunu doyurmak için 96.6 frekansında seni bekliyoruz.