cross

Artık Yayınlara Mesajınızı Gönderebilirsiniz!

Devam etmek için ENTER'a basın.

Moda Meraklılarına: Detaylıca Met Gala

Yılın belli bir döneminde yapılan ve yapıldığında tüm dünyayı çalkalayan Met Gala görsellerine hepimiz mutlaka sosyal medyada denk gelmişizdir. Peki nedir bu Met Gala? Met Gala’yı en öz şekliyle aynı zamanda eski isminin çevirisi olan ‘’Kostüm Enstitüsü Yardım Balosu’’ olarak tanımlayabiliriz.

Her yılın Mayıs ayının ilk pazartesi günü , pandemi nedeni ile ise ertelemeli olarak bu yıl Eylül ayında, gerçekleşen heyecanla beklediğimiz bu etkinliğe ‘’Met’’ ev sahipliği yapıyor. ’’Met’’ ismi ise Amerika Birleşik Devletlerinin ve de dünyanın en önemli müzelerinden biri olan Metropolitan Museum of Art’ın kısaltılması.



İlk olarak 1946 yılında düzenlenen bu görkemli etkinliğin amacı ise müzenin yıllık moda sergisi açılışının kutlanması ve bir bağış gecesi olması. Ayrıca sinema, moda, magazin dünyasının en ünlü isimlerinin katıldığı gece katılan isimler için adeta bir podyum.

Her moda meraklısının hayali olan bu geceye tabii ki de basit bir görünümle gitmeniz olanaksız. Tüm gözlerin üzerinizde olduğu bu gece için her sene bir konsept verilir ve katılımcılar bu konsepte uygun olarak yaratıcı ve de çok ilginç tasarımları üstlerinde taşırlar.


Yılın en önemli moda olayı olan Met Gala’nın sponsorluğunu çok uzun zamandan beri yapan Vogue’un genel yayın yönetmeni Anna Wintour ise yer yıl gecenin başkanlığını üstlenirken her yıl farklı isimler organizasyon için ona eş başkanlık yapıyor.

Anna Wintour’un 2015 yılında getirdiği yasak dolayısıyla etkinlik içinde sosyal medya paylaşımı yapılamıyor, tabii ki çok az katılımcı bu yasağa uyuyor diyebiliriz.

Gelelim 2021 yılına! Bu sene konsept Amerika’da: Bir Moda Sözlüğü’ydü. Bu sene de her sene olduğu gibi dünyaca ünlü tasarımcılar, katılımcıları konsepte uygun olarak, ya da kasıtlı bir şekilde aykırı olarak, ünlü isimleri giydirdi.


Biz bu yılın Met Gala görünümleri arasında favorimizi seçemesek de sizin için birkaç Met Gala görünümünü buraya bırakıyoruz. Umarız ki tüm moda meraklıları bir gün bu ihtişamlı gecede boy gösterme fırsatı bulur!