cross

Artık Yayınlara Mesajınızı Gönderebilirsiniz!

Devam etmek için ENTER'a basın.

40 Yıl Sonra Yeniden: ABBA

“1982’nin baharında bir ara vermiştik, artık bu arayı sonlandırmaya karar verdik!”

Neredeyse 40 Yıldır birlikte müzik yapmayan efsanevi grup ABBA geri dönüyor! Grup üyeleri artık 70’li yaşlarını yaşıyorlar ve çok sayıda başarılı solo projeler yayımladılar. Son birkaç yıldır ise sürekli ABBA’nın birleşmesi ihtimali dedikodularına ise şakacı bir dil ile yanıt veriyorlardı.

İsveç grup yakın tarihte Londra’da yer alacak olan bir hologram konser ve yeni bir albüm müjdesi verdi. The Visitors’tan (yayımlanma tarihi: 30 Kasım 1981) bu yana yeni albüm çıkartmayarak her yaş grubundan bulunan hayranlarını sonu gelmez bir bekleyişe sokan grubun bu sürpriz albümünün ismi ise Voyage olarak açıklandı. 5 Kasım 2021’de dinleyicisine kavuşacak olan albümden I Still Have Faith On You ve Don’t Shut Me Down adlı singlelar yayımlandı bile! Seneler sonra yepyeni şarkılarıyla bu efsanevi grubun oluşturduğu harmoniyi duymak hayranlarını oldukça heyecanlandırmış olacak ki sosyal medyada günlerdir en çok konuşulan konulardan biri haline geldi.

ABBA üyeleri duyuruda, tekrar birlikte albüm kaydı alma ilhamının "hayal edebileceğiniz en tuhaf ve en muhteşem konseri" yaratmaktan geldiğini söylüyor. Grup önümüzdeki mayıs ayında Queen Elizabeth Olimpiyat Parkı"nda özel olarak inşa edilmiş bir arenada ve canlı bir grupla dijital olarak performans sergileyecek. Grup üyelerinin "Gelecek baharda Londra"da özel yapım bir arenada ve sahnede bizim dijital hallerimizin şarkılarımızı icra ettiğini tıpkı seyirciler gibi arkamıza yaslanarak izleyeceğiz” diye biraz olsun detay verdikleri ve heyecanları yükselttikleri duyuruda, ayrıca -bu kadar özel ve kesinlikle tarihte iz bırakacak olan- bu etkinliğin biletlerinin 5 Eylül"de satışa çıkacağını da belirtmişler. Duyuruda bulunan şu cümleleri ise de heyecanımıza heyecan katmak için söylemişler adeta: ”Gerçekten keşfedilmemiş sulara yelken açıyoruz, genç benliklerimizin yardımıyla geleceğe yolculuk yapıyoruz. Bunu açıklamak kolay değil ama daha önce yapılmadı.”

Meraktan ve heyecandan fenalaşmayıp deneyimleyebilirsek eğer, gerçekten büyük bir şey bizleri bekliyor gibi!