cross

Artık Yayınlara Mesajınızı Gönderebilirsiniz!

Devam etmek için ENTER'a basın.

Halsey’nin Yeni Albümü: If I Can’t Have Love, I Want Power

27 Ağustos 2021’de Halsey’nin de 4. Stüdyo albümü olan “If I Can’t Have Love, I Want Power” yayınlandı. Nine Inch Nails’ dan Trent Reznor ve Atticus Ross un prodüksiyonunu üstlendiği albümde Foo Fighters’dan Pino Palladino’ya kadar pek çok ünlü isim yer yer katkıda bulunuyor. 13 parçadan oluşan bu albüm için Halsey aynı zamanda bir IMAX filmi de yayınladı.

İlk parça “The Tradition”, Ashley Frangipane, Greg Kurstin, Trent Raznor ve Atticus Ross tarafından yazıldı. Yüzeysel bakıldığında genel olarak Halsey’nin klasik çizgisinde gittiği söylenebilir. Albümün ince bir iç odağı var: kimliğini korumak ve yok etmek arasındaki denge; kontrol ve dürtü. Pitchfork’tan Dani Blum bunun Halsey’nin en iyi çalışması olduğunu söyledi. Trent Reznor ve Atticus Ross un prodüktörlüğünü yaptığı bu pop albüm onların çizgisinin dışında kalmasıyla daha da dikkat çekti.

Albümü hamileliği süresince hazırlayan Halsey, albümün bir noktada atmosferinin rahatsız edici bir şekilde klostrofobik hale geldiğini, bu noktada da “Darling” adlı parçayı albüme eklemeye karar verdiğini söyledi. Halsey"in en içsel düşüncelerini meydana geldiği ve eleştirdiği "Whispers" üzerindeki etkisi oldukça etkileyici.

“Albümde Nine Inch Nails’ın 1194 te çıkardığı “Hurt” albümünün tınısı duyulabiliyor, Reznor ve Ross için böyle bir sesle çalışabilmek büyük bir şans.” Yorumunda bulundu The New York Times yazarı Jon Pareles.

Her şarkı farklı bir iç savaşı ele alıyor. Örnek olarak ilk parça “The Tradition” sömürü, kişisel güçlenme ve genel olarak travmayı konu alırken “Bells in Santa Fe” hayatın geçiciliğini işliyor. Oğluna adadığı parça” Darling” sıcak, akustik bir balat havasında, albümün 7. Parçası “Aptal erkekler denedi/ Ama sadece sen bana hayatta olmayı nasıl seveceğimi gösterdin” sözleriyle açıklıyor.

Albümdeki parçaların listesi:

  1. The Tradition
  2. Bells in Santa Fe
  3. Easier than Lying
  4. Lilith
  5. Girl is a Gun
  6. You asked fort his
  7. Darling
  8. 1121
  9. Honey
  10. Whispers
  11. I am not a woman, I am a god
  12. The Lighthouse
  13. Ya’aburnee