cross

Artık Yayınlara Mesajınızı Gönderebilirsiniz!

Devam etmek için ENTER'a basın.

Müzikal Efsane Dolly Parton ve Edebiyat Yolculuğu

Country müziğinin efsanevi sesi Dolly Parton’ı tanımlamak için pek çok sıfat kullanılabilir. Şarkı yazarı, oyuncu ve hayırseverliğinin üstüne o artık bir yazar. Amerikalı ödüllü yazar James Patterson ile ortak yazdıkları yeni roman “Run, Rose, Run” adlı romanlarının 7 Mart 2022 de yayınlanması bekleniyor.

Parton kitapla ilgili yaptığı bir açıklamada “İlk romanımın olan ‘Run, Rose, Run’ kitabını James Patterson gibi büyük bir yazarla birlikte yazmış olmaktan mutluluk duyuyor ve yayınlanması için sabırsızlanıyorum.” dedi.

“Aynı zamanda kitapla paralel giden yeni bir albüm yayınlayacağım. Her biri yeni ve orijinal olan parçalar, kitaptaki karakterler ve olaylarla alakalı. Umarım kitabı ve albümü bizim hazırlarken sevdiğimiz kadar çok seversiniz.”

Kitaba eşlik edecek olan albüm, Parton tarafından seslendirilen ve yönetilen 12 yeni parça bulunduracak. Kitabın kurgusunda önemli bir yere sahip şarkıların sözleri kitapta bulunacak.

Hikâye Amerika’daki Tennesse eyaletinin başkenti olan Nashville’de geçiyor. Genç bir kadının hayalindeki müzik kariyerini kovalamasını konu alıyor.

“Kendisine, müziğine, hikâye anlatma yeteneğine ve en önemlisi cömertliğine hayran olduğum bu insanla ortak bir proje yapmak benim için hem bir onur hem de eğlenceli bir deneyim oldu.” İfadelerinde bulundu New York Times en çok satanlar listesinde yer alan ünlü yazar James Patterson. “Kitabın dikkat çekici tarafı edebiyatla müziği akıl almaz bir harmoniyle birleştirebilmesidir ki umarım en az okurlar kadar dinleyenler de beğenecek.

 

 

 

 


Patterson, The New York Times da verdiği bir röportajda Parton’la buluşmak için Şubat 2020 de Nashville’e uçtuğunu söyledi. Parton, Patterson’ın Alex Cross isimli gerilim serisine hayran olduğunu ve birlikte kitap yazma teklifine çok sevindiğini söyledi. Patterson’ın kitap için fikri, hevesli ve yetenekli bir country şarkıcısının Geçmişinden kaçmak için Nashville’e yerleşmesi üzerine kurulan bir kurgudan oluşuyor. Patterson, Partonla buluşup teklifini yaptıktan 2 gün sonra Parton, 7 farklı şarkıdan oluşan şarkı sözlerini Patterson’a yollamış.

İkili 6-8 aydır gizlilik içinde dur durak bilmeden bu projenin üstünde çalışıldığını söyleyen Patterson, kitabın 2022’ye damgasını vuracak çalışmalardan biri olacağını düşündüğünü söyledi.