cross

Artık Yayınlara Mesajınızı Gönderebilirsiniz!

Devam etmek için ENTER'a basın.

Back to Black ve Hikâyesi

Etkileyici kontra vokalleriyle tanıdığımız Amy Winehouse’un unutulmaz şarkısı Back to Black’in ardındaki hikâye birçoğunuzu hayrete düşürebilir. 27 Ekim 2006 tarihinde Amy’nin sevenleriyle buluşturduğu şarkısı, kırık bir kalbin acı çekişini anlatıyor. Buna sadece aşk acısı çekmiş bir kalp olarak bakmamamız gerekir çünkü yaşananlar Amy için büyük bir ilhama dönüşür ve şarkı çıktığı tarihten 15 yıl geçmesine rağmen eskimez ve Amy birçok kişi tarafından bu şarkısıyla anılır.

Amy’ye yaşattıklarıyla ona ilham olan eski sevgili Blake Fielder Civil’le yaşananları inceleyelim. Mutlu giden bir ilişkileri varken Blake, Amy’yi eski kız arkadaşı için terk eder ve bu durumu Amy şarkısında ‘’ You go back to her and I go back to black’’ sözleriyle anlatır. Yaşanan olaylar Amy için içinden çıkılamaz bir depresyonun başlangıcı olur. Amy, o zaman 23 yaşında bir genç kız olarak hislerini sözlere döker ve unutulmaz şarkısı ‘Back To Black’  ortaya çıkar. Amy, terk edilmesiyle zor günler yaşamasına rağmen basına tam tersi bir mesaj vermeye çalışır. Artık iyi olduğunu ve birbirleri için yanlış olduklarını vurgular. Ancak, Amy’nin iç dünyasında gerçekler böyle değildir ve Amy günden güne tükenmeye başlar. Hislerini bastırmak için başka şeyler yapar ve bu onu daha da kötü etkiler. Her şeye rağmen, yaşadığı kalp kırıklığı onu zirveye taşır ve ‘Back to Black’ şarkısıyla dünyaca üne kavuşur.

Back To Black her dinlediğinde Amy’nin  bize vermek istediği mesajı hissettirebiliyor. Amy Winehouse, yaşadığı acıları sanatıyla birleştirdi ve bizlere ölümsüz şarkılar bıraktı. Amy'e bize Rehab ve You Know I’m No Good gibi şarkıları hediye ettiği için teşekkür ederiz. Bu unutulmaz şarkı ve daha fazlasını dinlemek için seni 96.6 Radyo Bilkent frekansına bekliyoruz.