cross

Artık Yayınlara Mesajınızı Gönderebilirsiniz!

Devam etmek için ENTER'a basın.

Heyecanla Beklediğimiz Bir Yapım, Dune!

Son zamanların hızla yükselen oyuncularından olan Timothée Chalamet’nin başrolde olduğu Dune, kesinlikle bu yıl bilim kurgu dalında merakla beklediğimiz filmler arasında. Filmin diğer başrollerinde Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Josh Brolin, Stellan Skarsgård, Dave Bautista, Zendaya, David Dastmalchian, Stephen Henderson, Charlotte Rampling, Jason Momoa ve Javier Bardem gibi başka ilgi çekici isimler de yer alıyor. 1965 yılında Frank Herbert tarafından yazılan Dune serisinin sinema uyarlaması olan filmin yönetmen koltuğunda da Denis Villeneuve oturuyor.

Film, uzak bir gelecekte, Arrakis gezegeninde yaşayan Paul Atreides karakterinin halkının geleceği uğruna atıldığı kahramanlık yolculuğunu konu alıyor. Değerli bir kaynağın tek üreticisi olan çöl gezegeni Arrakis, feodal rekipler tarafından Paul’un ailesine karşı kurulan bir tuzağa sebep veriyor. ‘baharat’ denilen bu kaynak, kullanana ciddi yan etkilerle birlikte yüksek bilinç ve uzun bir yaşam sunuyor ve yıldızlararası yolcluğu mümkün kılıyor. Paul ise ailesine yapılan bu haksızlığa karşı çıkmak için isyan başlatırken, farkında olmadığı kötü güçleri de karşısına alıyor ve kendisini evrenin en tehlikeli gezegeninde, halkının ve insanlığın kaderini değiştirebileceği bir noktada buluyor.

Frank Herbert’in 6 kitaplık serisinin daha önce de birkaç kez sinemaya uyarlanmaya çalışılması da filmin meraka beklenme nedenleri arasında. Dune, geçen sene vizyona girmesi beklenirken, salgın nedeniyle birçok filmle aynı kaderi paylaşmıştı ve vizyon tarihi önce 1 Ekim 2021, daha sonra ise 15 Ekim 2021’e alındı.  Ancak tüm ertelemelere rağmen keyifle izleyeceğimizden ve ses getiren bir film olacağından eminiz! Dikkat çekici yapımlar ve çok daha fazlasından haberdar olmak için, Radyo Bilkent’le kal!