cross

Artık Yayınlara Mesajınızı Gönderebilirsiniz!

Devam etmek için ENTER'a basın.

Bozcaada Caz Festivali

Pandemi sebebiyle uzunca bir süredir hasret kaldığımız konserlerin, etkinliklerin ve festivallerin yavaş yavaş yeniden hayatımızın bir parçası olmaya başladığı şu günlerde sizlere çok taze ama bir o kadar keyifli olan bir festivalden bahsetmek istiyorum: Bozcaada Caz Festivali.

İlk olarak 2017 yılı temmuz ayında, festivale ismini veren Çanakkale/Bozcaada’da düzenlenen festival, her sene temmuz-ağustos aylarında hayatımıza eşlik etmeye devam ediyor. Ana teması caz müzik üzerine olan etkinliği, ülkemizdeki birçok caz festivalinden ayıran en büyük özelliği ise ilk defa açık hava tipi müzik festivali olarak gerçekleştirilmesi denilebilir. Festivalin kurucularından olan Murat Sezgi ile Doğukan Çokşeker, 2019 yılında Milliyet Gazetesi’ne verdikleri röportajda festivalin doğuşunu "ortak bir hayal" in sonucu olarak da tanımlamışlardır. Her sene Ayazma Manastırı’nda gerçekleştirilen etkinlik ilk etapta Pavli Çamlığı’nda yapılmak istense de Adalıların itirazı ve yangın riski üzerine şu anda güncel mekânı olan manastırda düzenlenmeye başlanmıştır.

Yaz mevsimi, ılık akşam esintileri, adanın getirdiği ambiyans ile caz müziğin buluşması tahmin edersiniz ki katılımcılara unutulmaz anlar yaşatıyor. İlk kez düzenlendiği 2017 yılından günümüze kadar Elif Çağlar, Jülide Özçelik, Sebastian Studnitzky, Latin Brazil Ensemble, Birsen Tezer, Yussef Dayes, Mehmet İkiz, Engin Recepoğulları gibi çokça sevilen isimler sahne almıştı. Konserlerin yanı sıra yoga, gastronomi, çocuk atölyeleri, tadım etkinlikleri gibi workshoplar sayesinde de hem müziğe hem kültürel etkinliklere doyup her anını dolu dolu yaşayabileceğiniz festival geçen sene pandemi nedeni ile düzenlenemese de bu sene 20-22 Ağustos tarihlerinde her zamanki mekânında siz sevenleriyle buluşacak. Belirli günleri seçerek gitme imkanınızın olduğu gibi kombine bilet alarak da festivale katılım sağlayabilirsiniz. Ayrıca her pazartesi 21-23 saatleri arasında yayınlanan Caz-Blues ağırlıklı tınıları bünyesinde barındıran Crossroads programımızı öneriyor ve festivale giderken yolda size eşlik edebilecek olan Spotify’daki “Jazz” playlistimizi de aşağıya bırakıyorum. Şimdiden iyi eğlenceler...