cross

Artık Yayınlara Mesajınızı Gönderebilirsiniz!

Devam etmek için ENTER'a basın.

Ankara’da Yeni Nesil Hamburgerciler

Günümüzde artık hamburger anlayışı sadece köfte, ekmek, marul, soğan ile kalmıyor. Her geçen gün artan yeni nesil hamburgerciler, hamburgerin içine konulabileceklerin sınırlarını zorluyor. Bir de işin içine değişik soslar girince klasik hamburger anlayışından tamamen çıkılmış oluyor. Ankara’da hamburgere yeni bir lezzet getiren, her birinin farklı tarzları olan yeni nesil hamburgercilerden bazılarını sizin için derledim.

İlk sırada kullandıkları taze fırın ekmeği ile Kulina Burger var. “İlk defa gideceğim ne yemeliyim?” diye soranlara Füme Cheese ve trüf tadını sevenlere Truffle kesin tavsiyemdir. Buranın en güzel yanlarından biri de hamburger ve patatesin yanına isteyebileceğiniz turşu suları. Ayran konusunda da klasiklikten uzaklaşmışlar; otlu, biberli, şalgamlı gibi seçenekleri var. Aynı zamanda pandemi zamanında evlere sipariş getirdikleri “Burger Kiti” ile hafızama kazınmışlardı.

Üniversitelilerin Bilkent’te en dikkatini çeken yere geldi sıra; Piel Roja. Hamburgerinizi seçerken kararsız kalmamak elde değil çünkü çok fazla seçenekleri var. Klasik hamburgerle uzaktan yakından alakası olmayan iki seçenek var menüde; Americo Vespucci, İki panko kaplanmış Mac’n Cheese arasında chedar dolgulu burger köftesi. Christopher Colombus, tüm dışı panko ile kaplanmış ve içinde her şeyden çift bulunan hamburgeri. Aynı zamanda menüde hamburger dışında da çok fazla seçenek bulunuyor, ama benim tercihim her zaman hamburgerden yana. Tüm hamburger menüsünün denenmesi gerek!

Sırada en favorim olduğunu söyleyebileceğim Et Manyak. Bana göre bir hamburgerin olmazsa olmazı ekmeğidir. Kendi yaptıkları yumuşacık ekmekleri, yine kendi yaptıkları köftelerine çok yakışıyor. Bir de içine hiçbir yerde eşi benzeri olmayan soslardan, peynirlerden koyunca ortaya güzel bir lezzet çıkıyor. Aioli Burger denenmesi gerekenlerden. Kendi yaptıkları sosislerinin de seveni çok. Haftanın burgeri konsepti sayesinde yeni çeşitler denemek mümkün.   Menülerine sürekli olarak yeni hamburgerler ekliyorlar. Gözden kaçırmamak gerek.

Listenin son sırasında ise yine çok sevilenlerden Unique Burgers var. Bana göre hamurger kombinasyonları çok başarılı. Susamlı ekmekleri, köfteleri, patatesleri, sosları, her şeyleri kendi yapıyorlar. Herkesin tercih ettiği Unique Burgerde farklı olan hamburger köftesinin üstüne dana tiftik konulma fikri. Doyurucu, lezzetli, alışılmış dışı… Daha ne isteyelim?

Radyo Bilkent’in yemek ve diğer promosyonlarını kazanmak için Drive Time programını kaçırmayın.