cross

Artık Yayınlara Mesajınızı Gönderebilirsiniz!

Devam etmek için ENTER'a basın.

DAFT PUNK: 28 YILIN ARDINDAN SONA EREN MÜZİK EFSANESİ

Elektronik dans müziğin başarılı Fransız ikilisi Daft Punk, geçtiğimiz günlerde ayrıldığını duyurdu.  Thomas Bangalter ve Guy-Manuel de Homem-Christo, 2006 yapımı filmleri Electroma’dan alınan “Epilogue” başlıklı 8 dakikalık bir videoyla, hayranlarını şok eden üzücü haberi verdi.

1993 yılında Paris’te Daft Punk’ı kurarak house müziğine yapılan Fransız dokunuşunun nasıl harikalar yaratabileceğini dinleyicilerine gösteren Thomas Bangalter ve Guy-Manuel de Homem-Christo,  bu efsanevi müzik macerasına 28 yılın ardından son verdi. İkilinin reklam sorumlusu da haberleri doğrularken ayrılığın sebebi ile ilgili bir açıklamada bulunulmadı.

Şimdiye kadar yaptıkları ve katkı sağladıkları birçok projede elektronik dans ve pop müziğin ötesinde gerek gizemleri, gerekse özgün Fransız tarzıyla bilinen Daft Punk piyasadan her zaman isminden söz ettirecek imzalarla ayrıldı. 1997’de Homework adlı ilk albümlerinin başarılı çıkışının ardından, “Around the World” ve “Da Funk” adlı klasik teklileri elektronik dans müziğinin birer simgesi haline geldiler. 2001 yılında Discovery’nin piyasaya sürülmesiyle ikili, ikonikleşen robot kıyafetleriyle kendilerini göstermeye başladı. “One More Time” ve “Harder, Better, Faster, Stronger” teklileriyle de artık piyasada adını herkesin bildiği dünya çapında birer efsane olmuşlardı. Devamında gelen Alive albümü, unutulmaz Coachella  ve arena konserleri, düetler ile birlikte son albümü olan Random Access Memories’i  yayınlayan Daft Punk, “Get Lucky” şarkısı ile birlikte bu albümle Yılın Albümü de dahil olmak üzere birkaç Grammy kazandı. ABD’de EDM patlamasının temelinin atılmasına yardımcı olan bu Fransız ikiliye müzik dünyasına katkıları ve bıraktıkları tüm harika şarkılar için teşekkürler. Son olarak sizleri Daft Punk’ın veda videosu ile baş başa bırakıyorum.