cross

Artık Yayınlara Mesajınızı Gönderebilirsiniz!

Devam etmek için ENTER'a basın.

Bir Başkadır

Netflix Türkiye’nin Berkun Oya yapımı yeni dizisi Bir Başkadır 8 bölüm olarak 12 Kasımda izleyiciyle buluştu. Yayınlandığı günden itibaren platformda en çok izlenenler listesinde olan Bir Başkadır halen listede bulunuyor.

Dizi, farklı sosyoekonomik yaşamlara sahip olan bir grup karakterin İstanbul’un kasvetli dünyasında farklı zaman ve mekanlarda yollarının kesişmesiyle gelişiyor. Birbirlerine bir hayli zıt olan karakterlerin yollarının kesişmesiyle birbirlerinin hayatlarına dokunmalarını izlemek oldukça keyifli.

Dizide Anadolu insanı tiplemeleriyle Meryem,Yasin ve Ruhiye’ye karşılık yüzünü batıya dönmüş Peri’yi izliyoruz. Özellikle Meryem ve Peri arasındaki Anadolu-İstanbul çatışması çok iyi işlenmiş. Hepimizin günlük yaşamda karşılaşabileceği, karşılaşmasak bile tanık olduğumuz birtakım zorluklar diziye daha da ısınmamızı sağlıyor. Günlük yaşantımızdan çok da yabancı olmadığımız sosyokültürel çatışmalar olay örgüsünün büyük bir kısmını oluşturuyor diyebiliriz.

İzlememiş olsanız bile sosyal medyada görmüş olabileceğiniz görsellerin içinde aslında günlük yaşantımızdan izler bulmak mümkün. Bir Başkadır nazar boncuğu detaylarından tutun da otobüs yakalama koşuşturmacasına kadar tam anlamıyla hepimizin aşina olduğu bir kültürü yansıtıyor.

Hem çerezlik hem düşündürücü hem de atmosferine yabancılık çekmeyeceğiniz bir yapım izlemek istiyorsanız Bir Başkadır‘ı kesinlikle izlemenizi tavsiye ediyoruz!