cross

Artık Yayınlara Mesajınızı Gönderebilirsiniz!

Devam etmek için ENTER'a basın.

Kafein, Kitaplar ve Komedi: Gilmore Girls’ün İç Dünyası

Sonbaharın gelmesiyle sıcacık kahve eşliğinde battaniyenin altına kıvrılıp Gilmore Girls izleme sezonu geldi! Stars Hollow sakinlerinin sempatikliği, küçük kasabanın atmosferi ve verdiği huzurla dizi, izleyenlerine adeta orada yaşama isteği uyandırıyor. Sonbahar tadında olan bu diziyi gelin bir de hep beraber inceleyelim!


Dizinin odak noktası Stars Hollow’da yaşayan Lorelai ve Rory Gilmore’un anne-kız ilişkisinden ibaret ancak bunun dışında dostluklar, aile bağları, kariyer ve romantizm gibi unsurların da dizide önemli bir yere sahip olduğunu söyleyebiliriz. Bizce anne-kız arasındaki göndermeli komik diyaloglar, kaliteli kitap referansları ve her karakterin kendine özgü hikayesi diziyi daha da sürükleyici bir hale getiriyor. Dizinin konu aldığı bu elementlerin yanında hadi gelin dizinin bizim için neden bu kadar sürükleyici olduğunu bir de karakterler üzerinden inceleyelim!

Dizideki en sempatik karakterlerden bir tanesine hayat veren Lauren Graham, hayallerinin arkasından koşan, istediği şeylerden vazgeçmeyen ve hayat enerjisi tükenmeyen bir kadın karakteri, Lorelai Gilmore’u canlandırıyor. Lorelai, hayallerinin peşinden sezonlar boyu koşarken sizi de beraberinde sürüklemeyi başarıyor. Kızı Rory’i canlandıran Alexis Bledel ise gerçek hayattaki azmin ve başarının hayat bulmuş hali diyebiliriz!

Bu yedi sezonluk dizi size her türlü duyguyu yaşatıyor. Stars Hollow festivalleriyle sizi heyecana sürüklerken beraberinde izleyenlerine de görsel bir şölen sunuyor. Birinci sezonun tatlı ve pozitif atmosferi ise dizi ilerledikçe kendini daha karamsar ve bir bakıma gerçekçi bir perspektife bırakıyor diyebiliriz. Diziye devam ettikçe fark ediyorsunuz ki karakterlerin değişimi ve yaşanan olaylar sizi beraberinde adeta bir duygu karmaşasına davet ediyor.


 

Bizce Gilmore Girls yaşamın renklerini, zorluklarını ve güzelliklerini etkileyici bir şekilde gözler önüne sermeyi başarmış. Aile, dostluk ve romantizm temalarını bir araya getirerek bize etkileyici bir hikaye sunuyor. Battaniyenizi ve sıcak içeceğinizi (tercihen kahve) yanınıza alıp Stars Hollow’un büyüleyici havasını karakterleriyle beraber hissetmeye hazır mısınız?

Bu tarz dizi ve filmlerden haberdar olmak için Radyo Bilkent’in Instagram ve Twitter hesaplarını takip etmeyi unutmayın!