cross

Artık Yayınlara Mesajınızı Gönderebilirsiniz!

Devam etmek için ENTER'a basın.

Büyük Bekleyiş Sona Erdi: Spider-Man Across the Universe

Kemerlerinizi bağlayın, evrenler arası yolculuğa çıkıyoruz! Spider-Man: Across the Universe uzun bir bekleyiş ardından beyaz perdede bizlerle birlikte.

2018 yılında gösterime giren Oscar ödüllü Spider-Man: Into the Spider-Verse’ün devam filmi olan Spider-Man: Across the Spider-Verse dünya genelinde büyük bir ilgi ile karşılandı. İlk haftasında 208,6 milyon dolar kazanan film, izleyiciler ve eleştirmenler tarafından da çok büyük övgü topladı.

Filmde çoklu evrenlerden, diğer bir adıyla multiverselerden gelen varyantlarıyla karşılaştığı ve dünyadaki tek Spider-Man olmadığını fark eden Miles Morales’in hikayesini izliyoruz. Hikayemiz ilk filmin tam bir yıl sonrasını anlatarak başlıyor, bu sefer sadece Miles’ı değil, Gwen’i, Peter’ı ve Noir’ı da görmeye başlıyoruz. Bize kalırsa filmin en güzel taraflarından bir tanesi de buydu; diğer karakterlerin hikayeleri de tane tane işlenmiş, animasyonlarında kendilerine has dokular bırakılmıştı. 

Animasyonlar ve renk şöleni hakkında da söyleyecek çok şeyimiz var. Öncelikle biz bayıldık! Sahnelerin akışları, geçişleri bir anda ortaya çıkan çizgi roman efektleri ve yer yer kullanılan çizgi roman panelleri filmin temposuna renk katmış. Duygusal sahnelerde kullandıkları sulu boya, aksiyonun daha ağırlıklı olduğu sahnelerde ise kullanılan yağlı boya tercihleriyle tam bir görsel şölen izlediğimizi söylememiz gerek. Oldukça akıcı ve açıkçası gözümüzü ekrandan bir an bile ayıramadığımız bir filmdi.

Filmin bize göre en büyük başarılarından bir tanesi ise soundtrackleri. Birbirinden ayrı hikayeleri bize anlatmaya çalışırken bir anda beliren şarkılar efsane olmuş. Filmi izledikten sonra bir süre şarkıları dinlemeyi bırakamayacaksınız. 

Bize göre Spider-Man: Across the Universe bu senenin en iddialı filmlerinden bir tanesi. Bol easter-egg’li senaryosu, her bir karede ortaya çıkan Spider-Man’leri, kendisine hayran bıraktıran animasyon teknikleri, atmosferi ve şarkılarıyla bu yılın en iyi işlerinden bir tanesi. Üçüncü filmi uzun bir ara verilmeden, bir sene içinde geleceğini duyduğumuzdan beri çok heyecanlıyız. Vizyondan kalkmadan önce muhakkak izlemenizi öneriyoruz.

Vizyondaki filmler ve daha fazlasından haberdar olmak için Radyo Bilkent’in sosyal medya hesaplarını takip etmeyi unutmayın!