cross

Artık Yayınlara Mesajınızı Gönderebilirsiniz!

Devam etmek için ENTER'a basın.

Klasik Korku Filmlerine Yeni Bir Soluk: Scream 6

Scream 6, Matt Bettinelli-Olpin ve Tyler Gillett tarafından yönetilen Scream serisinin altıncı filmi. Bu korku ve slasher filmi, Scream olaylarından yirmi beş yıl sonra geçiyor ve Ghostface'in Woodsboro topluluğuna dönüşünü ele alıyor.

Daha önceki filmlerde de gördüğümüz karakterlerden Sidney Prescott rolünde Neve Campbell, Gale Weathers rolünde Courteney Cox ve Dewey Riley rolünde David Arquette yer alıyor. Scream filmlerinde görmeye alışık olduğumuz bu üçlü; bu defa Melissa Barrera, Jenna Ortega ve Jack Quaid'in kadroya eklenmesiyle, yeni nesil karakterlerin de yardımıyla katili bulmak için bir kez daha bir araya geliyor.

Film, hem filmin gidişatını belirleyen hem de serinin önceki bölümlerini kafamızda tekrardan canlandıran bir cinayetle başlıyor. Scream 6'nın cinayet sahneleri, bazı izleyicileri rahatsız edebilecek şekilde, önceki filmlerindeki gibi acımasızca. Buna rağmen film; alaycı komedisi, gençlerin hayatlarına araladığı kapı ve samimiyeti ile sahnelerini dengelemeyi başarıyor.

Kökleri orijinal üçlemeye dayanan ve yeni bir karakter olan Sam Carpenter'ı canlandıran Melissa Barrera; filmin harika performanslarından birini sergiliyor. Melissa'nın performansı filme yeni bir soluk getiriyor. Yakın zamanda popüler olmuş neredeyse her dizi ve filmde gördüğümüz ve çok sevdiğimiz Jenna Ortega ise, Ghostface'in hedefi haline gelen Sam'in kız kardeşi Tara Carpenter rolünde. Sahi uzun yıllardır sinemalarda görmeye alıştığımız Scream filmine bu dinamik ve genç kadro bambaşka bir boyut kazandırmış. 

Scream 6, Scream serisine yenilikçi bir ek. Gençlerin hayatlarına bir kapı aralarken hem olağanüstü durumları hem de her gencin deneyimlediği çok olağan durumları aynı anda ekrana taşıyabiliyor. Orijinali kadar ses getirmediği yorumlarını alsa da izleyicileri geriyor, eğlendiriyor ve heyecanlandırıyor. 

"Scream 6, korku türünde yeni bir çığır açmasa da yine de eğlenceli ve heyecan verici bir yolculuk olmayı başarıyor. Performanslar güçlü, senaryo akıllı ve bilinçli." - IGN

Seriden keyif alıyorsanız hem gerilip hem de ekranda kendinizden bir şeyler bulmak istiyorsanız hayal kırıklığına uğramayacaksınız. Vizyondaki filmleri ve daha fazlasını kaçırmamak için Radyo Bilkent Instagram ve Twitter adreslerini takip etmeyi unutma!