cross

Artık Yayınlara Mesajınızı Gönderebilirsiniz!

Devam etmek için ENTER'a basın.

33. Ankara Film Festivali

Film sevenlerin heyecanla beklediği, 33. Ankara Film Festivali; 3 - 11 Kasım 2022 tarihinde Büyülü Fener Sineması"nda ulusal ve uluslararası festivallerden ödüllerle dönmüş filmleri ve filmlerin yönetmenlerini izleyicileriyle buluşturdu. Bizler de heyecanla beklediğimiz filmleri izleyebilmek için festivalde yerimizi ayırttık!

Emin Alper’in yönetmenliğinde en iyi film ve senaryo ödülünü alan ve aynı zamanda bizlerin de en beğendiği filmlerden biri olan “Kurak Günler”in, içerdiği politik gerilim ögeleriyle size tüm ilginizi ekrana toplayacak bir film deneyimi yaşatacağını düşünüyoruz. Film, kuraklık sorunu yaşayan Yanıklar kentine yeni atanan genç savcı Emre ile Belediye Başkanı Selim, yerel gazeteciler, Murat ve kentin önde gelen isimleri arasındaki çatışmayı konu alıyor. İzleyiciler ve film kritikleri tarafından yaşadığımız toplumun gerçekçi bir panoraması olarak değerlendirilen Kurak Günler, izleyicilerinin ve bizim beğenimizi topladı. Vizyonda da görmek için sabırsızlanıyoruz!

En az bizim beğendiğimiz kadar festival jürileri tarafından da beğenilerek en iyi yönetmen ödülünü alan Karanlık Gece ise Kurak Günler’e benzer olarak; İhsak ve Ali’nin hayatlarının kesişmesi üzerinden yaşadığımız dünyanın gerçeklerini çarpıcı bir gerçeklikle izleyicine sunuyor. İzleyecek film arıyorsanız, bizi düşündürdüğü kadar üzen Karanlık Gece’ye bir şans vermenizi öneririz.

Festivalde ulusal yarışma, dünya sineması ve özel gösterimler gibi bölümlerde toplam 76 film gösterildi. Sinemaseverleri filmlerle buluşturan, filmlerin sonrasında ise filmle ilgili soruları direkt olarak yönetmen ve film kadrosuna sormamıza imkan tanıyan 33. Ankara Film Festivali"nde biletler sinemaseverler tarafından festival zamanı açıklandıktan çok kısa bir süre sonra tükendi.

Son olarak, diğer yazılarımızdan haberdar olmak ve kültür sanat etkinliklerini kaçırmamak için Radyo Bilkent’in sosyal medya hesaplarını takip etmeyi unutmayın! Bir sonraki Kültür Köşesi yazımızda görüşmek üzere, sevgiyle ve kültürle kalın!