cross

Artık Yayınlara Mesajınızı Gönderebilirsiniz!

Devam etmek için ENTER'a basın.

Enola Holmes Devam Filmi ile Geri Döndü!

Millie Bobby Brown ve Henry Cavill’la geri dönen Enola Holmes 2, genç ve dinamik enerjisiyle ekranlarda yerini aldı. Nancy Springer’ın Kayıp Markiz Vakası adlı kitabından uyarlanmış film, senarist Jack Thorne ve yönetmen Harry Bradbeer tarafından geçtiğimiz Ekim ayında Netflix’te izleyenlerle buluştu. Film Doğu Londra’daki kibrit fabrikasında çok düşük ücretlerle çalışan binlerce kadının çalışma koşullarına dikkat çekiyor. Kadınların başlattıkları grevi konu alarak, erkek egemen yüzyılda kadınların mücadelesini anlatmakta. Feminizm ögelerinin yanı sıra filme mum ışında geçen dönem havası ve eğlenceli bir dil hâkim.

İlk filmde kayıp annesini arama yolunda ilk vakasını çözmüş Enola’nın bu seferki macerası; kıvrak zekası, kendinden eminliği ve başına buyrukluğu ile ağabeylerinin gölgesinden kurtulup kendi ayaklarının üzerinde durabilmek için açtığı dedektiflik bürosuna gelen ilk vakasıyla başlıyor. Kibrit fabrikasında çalışan küçük bir kız, kayıp olan ablasını bulmak için Enola’yı tutuyor. Başta basit bir vaka olarak gözükse de, filmin ilerleyen sahnelerinde çok daha büyük bir vaka olduğu anlaşılıyor ve ilk filme nazaran daha fazla olan Sherlock Holmes filmlerinden alışkın olduğumuz dava çözme sahneleri de burada devreye giriyor. Filmin sonunda ise Enola, yalnız olmaktansa aynı amaç uğruna birlik olmanın onları çok daha güçlü kıldığını anlıyor. Özellikle birinci filmi izleyenlerin hakim olduğu Enola’nın bağımsızlığıyla kendini olaylara adadığı sahneleri izleyenlerle iletişim kurarak aktarmasını izlemek bizim için keyifliydi. Ayrıca Helena Bonham Carter’ın canlandırdığı Eudoria Holmes ve Enola Holmes’un birlikte olduğu sahneler anne-kız ilişkisi ile içimizi ısıttı.

Filmde beğenmediğimiz şeylerden konuşmamız gerekirse Moriarty ve Watsons karakterleri Netflix’in çoğu yapımında olduğu gibi bilinenin aksi bir şekilde işlenmişti. Bir Sherlock hayranı olarak aşina olduğumuz karakterleri tutarsız bir şekilde görmek bizi filmden biraz uzaklaştırdı.  Ayrıca filmin ilk yarısındaki olaylar gayet merak uyandırıcı bir şekilde gerçekleşirken ikinci yarısının olay örgüsü çok tahmin edilebilir bir şekilde sonuçlanıyor ve bu durum seyir zevkini düşürüyor.

Güçlü oyuncu kadrosu ve dönemini iyi yansıtan kostüm ve sahne tasarımıyla IMDB puanı 6.8 olan Enola Holmes 2’yi siz de bizim gibi bir Sherlock Holmes hayranıysanız ve zaman öldürmelik keyifli bir film arıyorsanız izleyebilirsiniz. Daha fazla film yorumu için radyobilkent.com’dan bizi takip etmeye devam edebilirsiniz.