cross

Artık Yayınlara Mesajınızı Gönderebilirsiniz!

Devam etmek için ENTER'a basın.

Spoiler Alert: Wakanda Forever!

Geçtiğimiz günlerde beyaz perdede gösterime giren Black Panther:Wakanda Forever izleyicilerinden geçer not aldı! IMDB’si 7.3 olan film, bizden de geçer not almayı başardı. Film kimsenin beklemediği bir sonla bitti. İşte şimdi karşınızda bütün detaylar…

Filmin başı geçtiğimiz yıllarda kolon kanseri nedeniyle hayatını kaybeden Chadwick Boseman’a adanmış. Marvel, onun unutulmadığını v unutulmayacağını bütün izleyicisine göstermiş. Chadwick Boseman’ın hatırasının yaşatılmaya çalışılması hoşumuza giden detaylardan sadece bir tanesi! 
Bir önceki blog yazımızda siyahi bir süper kahraman filmi olması ile çok büyük bir ilgi topladığını söylemiştik. Yeni filmde ise, bu atmosferin bozulmaması ve başrolde güçlü kadın karakterlerin yer alması beğendiğimiz en önemli detaylardan birisi oldu. Shuri’nin çalışkan bir bilim insanı olması, Queen Ramonda’nın film boyunca gösterdiği anaç kişiliği veya Riri’nin, bir genç kızın neler başarabileceğini göstermeleri olsun; film bütün detayları ile diğer Marvel filmlerinden biraz da olsa sıyrılmayı başarmış.

Bu detayların yanında bizi şok eden ilk olay Queen Ramonda’nın ölümü oldu. Çok ani ve beklenmedik bir ölümdü bize kalırsa ama Marvel’ın böyle ani çıkışları sevdiğini hepimiz biliyoruz… Queen Ramonda’nın ölümünün yanı sıra Marvel’ın yeni karakter, Riri Williams’ı tanıtması da gündemimize bomba gibi düştü! Ironheart artık beyaz perdede yerini almış gibi gözüküyor. 

Bunların yanı sıra Namor adlı karakterin, daha önceden dünya sahnesinde hiç var olmamış gizli bir uygarlık olan Talokan’ın lideri, uçuş efektlerini biz çok beğendik. Süperman’de olduğu gibi düz bir uçuş efekti koymaktansa yükseğe çıkmak için koşuyor gibi görünmesi ve adımlarını kullanması daha gerçekçi bir uçuş efekti yaratmalarına neden olmuş. Ayaklarına koydukları kanatların hikayesi ve kullanımı bizim çok hoşumuza gitti.  

Son olarak ise T’challa rolünün kimseye verilmemiş olma dedikoduları doğru çıksa da filmin sonunda bizi salondan küçük T’challa yolcu ediyor! Evet, doğru duydunuz, T’challa’nın Nakia ile bir oğlu varmış! Bizce filmin en çarpıcı noktası bu son sahne oldu. Bu bilgiyi vererek yeni filmlerin geleceğini müjdeliyor olabilirler mi diye bir düşünmedik desek yalan olur. 

Siz de güncel film ve dizi haberlerinden kopmak istemiyorsanız Radyo Bilkent’in Instagram ve Twitter hesaplarını takip etmeyi unutmayın!