cross

Artık Yayınlara Mesajınızı Gönderebilirsiniz!

Devam etmek için ENTER'a basın.

True-Crime Severlere Podcast Önerisi!

Son dönemde müzik severlerin en çok kullandığı uygulama olan Spotify’da başka bir kültür yükseltmekte. Radyoculuğun farklı bir formu olarak değerlendirebileceğimiz Podcast yayınları, bir çok insanı yakaladı ve kendine ait bir janra yarattı bile. Kısaca özetlemek gerekirse bir ya da bir çok yayıncının bir konu üzerine yorum yaptığı, tartıştığı ve kimi zaman bilgi verdiği bu ses kayıtları, müzik dinlediğimiz çoğu uygulamada ayrı bir başlık altında düzenli olarak yayınlanıyor. Kültürden sanata, bilimden teknolojiye, psikoloji, sosyoloji ve mizah içeriklerinin yanı sıra tarihlemesini çok eskiye yapabileceğimiz korku, gizem ve suç hikayesi anlatıcılığı da Podcast kültüründe önemli bir yer tutmakta. İnsanlık tarihi boyunca bilinmeze duyduğumuz tutkunun neredeyse dijital formu olan True Crime Podcastleri ise en çok dinlenenler arasında. Yemek yaparken, bulaşık makinesini boşaltırken ya da spor yaparken anlattığı olaylarla içinizi ürpertecek iki Türkçe True Crime podcast önerisi ise burada….

1-True Crime: Meçhule Giden Gemi – Deniz Altunay-Olcay Mağden
Seksen bölümü aşkındır devam eden bu podcast, her hafta başka bir gerçek suç hikayesini işliyor. Deniz ve Olcay’ın kimi zaman belgesellerden kimi zaman kitaplardan derlediği olayları tartışıyor. Kendine özgü mizahi ve samimi anlatım diliyle her hafta düzenli olarak Spotify’da. Gerçekten iyi araştırılmış ve tüm ayrıntılara özenle değinilmiş gerçek suç olaylarını dinlemek podcast linki;

Meçhule Giden Gemi

2-Bir Suç Meselesi
Bir Suç Meselesi bu dönemde biraz ara vermiş olsa da otuz dokuz bölüm ile Spotify’da ve ek bölümler ile kimi zaman Youtube’ da da yayınlanıyor. Tek bir sunucunun olduğu bu Podcast serisi, Podcast sahibi Gizem’in yumuşacık sesiyle dehşet verici gerçek olayları hikayeleştirerek anlatıyor. Yurt içinden ve yurt dışından yaşanmış gerçek suç hikayelerini büyük bir özenle araştıran bu Podcast , flashbackler ile de anlatım dilini tek düzelikten sıyırıyor. Seriye baştan başlamak ve bu korku dolu derlemeyi dinlemek için linki burada….

Bir Suç Meselesi