cross

Artık Yayınlara Mesajınızı Gönderebilirsiniz!

Devam etmek için ENTER'a basın.

Son Zamanların Parlayan Yıldızı: Tamino Amir

Yakın vakitte çıkardığı teklilerle göze çarpan Tamino Amir, Belçika’da yaşayan Mısır kökenli bir sanatçı. 25 yaşında olan sanatçı, adını Mozart’ın Sihirli Flüt operasındaki ana karakterden alıyor.

2018 yılında çıkardığı ilk albümü Amir’le kısa sürede dinleyicilerin ilgisini kazanmış ve ardından çıkardığı teklilerle kariyerinde emin adımlarla ilerlemeye devam etmiştir.

2022 yazında Türkiye’de konser veren birçok sanatçıdan biri olan Tamino, kullandığı falsetto tekniğiyle dinleyiciyi büyülüyor. Doğu ve batı müziğini harmanlayan sanatçı,  müzik yolculuğuna büyükbabasının dolabında bulduğu gitar sayesinde başlamış. Başta Doğu müziğine pek aşina olmasa da Lübnan’a yaptığı geziden sonra doğu ezgilerine duyduğu ilgiyi keşfetmiş, ardından da bu sentezi bestelerine yansıtmış.

Konserlerinde genellikle dingin bir atmosfer olan Tamino, müziğiyle dinleyiciyi alıp başka diyarlara götürüyor. Kullandığı yarım notalar ise bestelerine efsunlu bir hava katıyor.

Siz de güncel müzik haberleri için Radyo Bilkent’i Twitter ve Instagram hesaplarımızdan takip edebilir ve çalma listelerimize göz atabilirsiniz.