cross

Artık Yayınlara Mesajınızı Gönderebilirsiniz!

Devam etmek için ENTER'a basın.

Gurmesinden Dizi Önerisi: Ghosts

Hayaletlere dair bildiğiniz, korku filmlerinin yarattığı o bütün klişeleri bir rafa kaldırın. Çünkü iddia ediyoruz, bu yazımızda bahsedeceğimiz Ghosts dizisindeki hayaletler; sizi korkutmak şöyle bir yana dursun, ekranınızın içine atlayıp her birine kocaman sarılmak ve yanaklarını sıkmak istemenize yol açacak.

2019 yılında BBC One’da yayın hayatına başlayan Ghosts dizisi; doğaüstü öğelerin ve absürt komedinin olağanüstü bir uyumla harmanlandığı, yaklaşık 30’ar dakikalık bölümlerden oluşuyor. Üç koca sezonun ardından dördüncü sezona göz kırpan dizinin yeni sezon çekimleri de şimdiden tamamlandı. Tam tarih kesin olarak yayınlanmamış olsa da, dördüncü sezonun önümüzdeki sonbaharda izleyiciyle buluşması planlanıyor.

Dizinin konusuna gelecek olursak: Başkarakterimiz Alison ve eşi Mike’a, Alison’ın varlığından haberdar bile olmadığı çok uzak bir akrabasından, kırsal bir bölgede kocaman ve eski bir köşk miras kalır. Button House adındaki bu köşk; diğer normal evlerden farklı olarak yüzyıllardır o evde ya da evin olduğu arazide ölmüş insanların ruhlarına ev sahipliği yapan oldukça tuhaf bir yerdir. Genç çiftimiz; sağlam bir tadilatın ardından köşkü yaşanabilir hale getirebilecekleri ve ileride otel olarak çalıştırabilecekleri hayaline sıkıca tutunarak, buraya taşınmaya karar verir. Fakat hesaba katmadıkları çok önemli bir gerçek vardır ki o da: Düzenlerini altüst etmeyi planlayan bu yeni misafirlerden pek de hoşlanmayan, hali hazırda köşkün gerçek ev sahibi bir grup hayaletin; bu değişime hiç ama hiç sıcak bakmamalarıdır.

Hikâyemiz özetle böyle başlar ve zamanla oldukça merak uyandırıcı, yer yer iç ısıtan, yer yer kahkahalara boğan, bazen duygulandıran, bazense neşelendiren izlemesi oldukça keyifli bir maceraya evrilir. Dizinin ince bir ustalıkla işlenmiş senaryosunun yansıra bizce diziyi bu kadar özel kılan diğer bir şey de; hayaletlerin ta kendisi. Karşılaştığı ilk andan itibaren Alison’a abayı yakan romantik şair Thomas, büyük bir skandalla adı çıkmış eski milletvekili Julian, köşkün eski sahiplerinden huysuz Lady Button, mağara adamı Robin, cadı olduğu gerekçesiyle infaz edilmiş Mary, iyi kalpli izci Pat ve Alison’la kanka olmaya and içmiş sevimli Kitty…

Özetle; Ghosts dizisinde sizi karakterlere ve dolayısıyla hikâyenin tam ortasına çeken sıcacık ve güçlü bir bağ olduğu gerçeği, inkâr edilemez. Bu nedenle, hayatın sıkıcı gerçeklerinden bir nebze de olsa uzaklaşmak isteyen, pozitif hislerle sarıp sarmalanmaya ihtiyaç duyan ve en önemlisi absürt komedinin müptelası olan herkese, Ghosts dizisini şiddetle tavsiye ediyoruz.

Son olarak, diğer yazılarımızdan haberdar olmak için Radyo Bilkent’in sosyal medya hesaplarını takip etmeyi unutmayın!

Bir sonraki Gurmesinden Dizi Önerisi yazımızda görüşmek üzere, sevgiyle kalın!