cross

Artık Yayınlara Mesajınızı Gönderebilirsiniz!

Devam etmek için ENTER'a basın.

Voleybolun Başkenti : Ankara

Son yılların en renkli taraftar grubu Ankaralı voleybolseverler haziran ayında FIVB Milletler Ligi (FIVB Volleyball Nations League - VNL) 1. hafta maçları için Ankara Spor Salonu’nu doldurdu. Ankara seyircisi, Filenin Sultanları’nın oynadığı her dört maçta da yarattığı atmosfer ve verdiği destek ile dünya basınında kendine yer buldu. Ankara seyircisi ve voleybol kültürüne geçmeden önce kısaca ilk hafta olanlardan bahsedelim.

İtalya, Çin, Bulgaristan ve Belçika ile karşılaşan Sultanlar, Ankara etabını üç galibiyet ve bir mağlubiyet ile tamamladı. İtalya’yı 3-0 mağlup ederek net bir başlangıç yapmış olsalar da Çin karşısında alınan 3-1’lik mağlubiyet takımın eksiklerini fark etmesi adına büyük önem taşıdı. Son olimpiyat şampiyonu olarak geldiği 2021 Tokyo Olimpiyatları’ndan gruptan çıkamayarak ayrılan Çin, yeni hocası ve jenerasyonu ile ilk kez dünya sahnesine çıktı. Yaptığı savunmalar ve hızlı hücumlarla rakiplerine oldukça zor anlar yaşatan Çin’in, 2022 VNL için önemli final adaylarından olacağı da aşikâr.

2019 Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonasından sonra Ankara’nın ev sahipliği yaptığı ikinci büyük organizasyon Dünya Kulüpler Voleybol Şampiyonası’ydı. Şimdi ise pandeminin etkisinin azalması ile birlikte VNL Ankara sınırlarına geri döndü. Biletleri günler öncesinden tükenen organizasyonda, salonu dolduran on dört bin taraftar “Türkiye Türkiye” tezahüratları ile yeri göğü inletti. Ankara’nın voleybolu, voleybolun da Ankara’yı özlediği çok belli oluyordu. Ankara taraftarının voleybol maçlarında her zaman salonu doldurduğu, çok büyük bir coşku ile maçları takip ettiği bilinir. Araya giren iki yıllık zaman ise coşkuyu katlayarak en üst seviyeye çıkarmıştı.

2022 FIVB Kadınlar Milletler Ligi’nin en yüksek seyirci sayısına sahip şehri Ankara oldu. Taraftarın katılımıyla gerçekleşen ışık şovları, Ankara Spor Salonu’nun dışında yer alan taraftar alanlarında gerçekleştirilen etkinlikler voleybol basınında büyük takdir topladı. Ankara, sadece salonun içinde maç oynanması sırasında değil gün boyu dışarıda gerçekleşen aktiviteler ile de gerçek bir voleybol şehri olduğunu gösterdi.  Sadece Filenin Sultanları’nın maçları değil, diğer ülkelerin maçlarına da ilgi oldukça fazlaydı. Özellikle bu konuda diğer ev sahibi şehirlerin önünde yer aldı.

2022 yazı için Ankara adına voleybol defteri kapanmış değil. Ankara Spor Salonu bugün yani 13 Temmuz'da başlayıp 17 Temmuz tarihine kadar bu seferde VNL finallerine ev sahipliği yapacak. Türkiye’nin ev sahibi olarak doğrudan katılım hakkı olan final etabından ligi ilk 8’de bitiren takımlar şampiyonluk için yarışacak. Belirtelim ki final etabının biletleri de tükenmiş durumda.

Şimdiki adıyla Voleybol Milletler Ligi, eski adı ile Dünya Grand Prixi’nin bir ayağı 10 yılı aşkın bir süredir her yıl Ankara’da gerçekleştiriliyor. Bunun dışında alt yaş kategorilerinde yapılan turnuvalar, olimpiyat kıta elemeleri, dünya şampiyonası elemeleri gibi birçok farklı organizasyonun da evi olan Ankara, Türkiye’nin voleybol başkenti. Hem kulüp sezonunda hem milli takımın döneminde atmosferden, seyirci sayısından anlaşılabileceği gibi voleybol artık Ankara’nın bir parçası. Biz voleybol ülkesiyiz, başkentimiz de Ankara.

Daha fazla spor haberi için Radyo Bilkent’i sosyal medya hesaplarından takip etmeyi unutmayın! Hep birlikte Ankara’da kazanılacak nice zaferlere…