cross

Artık Yayınlara Mesajınızı Gönderebilirsiniz!

Devam etmek için ENTER'a basın.

Netflix’in Ses Getiren Türk Yapımı: Mezarlık

Son zamanlarda insanlar her Türk dizisinin aynı konuları benzer olay örgüsünde işleyen sıradanlaşmış aşk hikâyeleri olduğu düşüncesiyle televizyondan uzaklaşmaya başlamıştı. Bu durum, yapımcıları çevrimiçi platformlara yönelterek alışılmışın dışında diziler yapmaları için yüreklendirmiş oldu.

Son zamanlarda çıkan Pera Palas’ta Gece Yarısı, Uysallar ve Kuş Uçuşu, Türk dizilerine karşı algıyı yıkmakta önemli birer rol oynadı. Türk dizilerinin yılan hikâyesini aratmayan romantik komediler olduklarına dair ön yargıyı kıran en yeni yapımlardan biri ise Mezarlık oldu.

Son zamanlarda oldukça konuşulan dizinin başrolünde Kuş Uçuşu dizisindeki performansıyla da adından söz ettiren Birce Akalay yer alıyor. Birce Akalay, kadın cinayetlerinin araştırılması ve çözülmesi amacıyla kurulan “özel suçlar” biriminin başındaki başkomiser Önem Özülkü’ye hayat veriyor.

Kadın cinayetlerine karşı farkındalığı arttırmayı amaçlayan polisiye gerilim türündeki dizinin yönetmenliğini ise Abdullah Oğuz üstleniyor. Ciddi bir sorun olan ve çözülmesi adına daha çok çaba sarf edilmesi gereken kadın cinayetleri, dizi aracılığıyla görünür kılınmak isteniyor.

Mezarlık, kitle iletişim araçlarının önemli sorunlar üzerinde bilinç uyandırmak için kullanılabileceğine dair etkili bir örnek sunuyor. Toplumun, kadın cinayetlerine karşı tutumunu da mercek altına alan yapım, toplumu gerçekten etkileyen olaylara dair sarsıcı ve hatırlamaya değer mesajlar veriyor.

Oldukça beğenilen ve ses getiren Mezarlık dizisinin ilk sezonu, dört farklı kadın cinayetinin ele alındığı dört bölümden oluşuyor. İkinci sezonun yayınlanıp yayınlanmayacağına dair ise henüz kesin bir bilgi bulunmuyor.

Daha fazla güncel dizi ve film haberi için Radyo Bilkent’i sosyal medya hesapları üzerinden takip etmeyi unutmayın!