cross

Artık Yayınlara Mesajınızı Gönderebilirsiniz!

Devam etmek için ENTER'a basın.

Funk Rock´ın Asi Çocukları RHCP Tekrar Bizlerle!

1983 yılından bugüne funk-rock denince ilk akla gelen ve popülerliğini hala kaybetmeyen Red Hot Chili Peppers, 40 yıla yaklaşan müzik serüvenlerini son stüdyo albümleri olan UNLIMITED LOVE ile taçlandırıyor!

1 Nisan’da dinleyici karşısına çıkan RHCP’ın son albümü olan bu albüm, RHCP’ın on ikinci stüdyo albümü. Grup, 2016 yılında The Getaway albümüyle son kez dinleyicileri ile buluşmuşlardı ve yedi yılı aşkın süredir sessizliklerini koruyorlardı. On yedi şarkıdan oluşan UNLIMITED LOVE albümü, grubun eski gitaristi John Frusciante’nin, son gitarist  Josh Klinghoffer'dan koltuğunu geri almasıyla RHCP’ın klasik kadrosu uzun bir süreden sonra tekrar bir araya geliyor. Bu tercih RHCP’ın eski hayranlarını mutlu eden bir gelişme sayılabilir. Anthony Kiedis,Chad Smith,Flea ve John Frusciante’ ye ait olan sözler ise grubun ortak dilini ve heyecanını yakalamış görünüyor. Albümün açılış şarkısı olan Black Summer ,bir tekli olarak dinleyiciyle biraz daha önden buluşsa da bizleri albümün çizgisine hazırlar nitelikte. Biraz daha olgunlaşmış ve büyümüş olarak karşımıza çıkan RHCP, yine de vardığı bu noktada hala üretkenliğini koruyor. Zaten travmatik bir geçmişi olan grup, zaman zaman sarsıntılar atlatmasına rağmen hala biz müzik severlerle paylaşacakları bir şeylere sahip olduğunu ve yaş almalarına karşın gençlik büyüsünü kaybetmediklerini dinleyicilerine kanıtlıyor. Black Summer’dan sonra albümün en çok dinlenen ikinci şarkısı Poster Child ise funk rock türünün funk yoğunluğu ile derin bir nefes aldırıp kendini dinletmek için koltuğa davet ediyor. Asiliğini ve serseri ruhunu biraz daha törpülemiş olan grup, albümün parlak yıldızlarından biri olarak öne çıkan These Are the Ways ile tüm o olgunlaşmaya rağmen eski hızlı günlere selam çakarak gönül almayı başarıyor.

Bazı dinleyiciler efsane olan By The Way ,Californication ve Stadium Arcadium albümleri ile karşılaştırıp önyargıyla yaklaşsalar da UNLIMITED LOVE dinleyicilerden ve eleştirmenlerden  olumlu eleştiriler alan bir albüm . Tarafsız bir şeklide değerlendirirsek ilk şarkıdan son şarkıya kadar sağlam ve ayakları yere basan bu albümün eski dinleyicilerin kalbini uzun vadede kazanacak olduğunu düşünüyoruz. İliklerinize kadar funk rock’a batıp özlem gidermek için sizi albüme davet ediyoruz…

Bu albümü dinlerlerken sakin bir yürüyüşe çıkmanızı öneriyor ve sokaklarda boş boş dolaşıp serserilik ettiğimiz o eski günleri yad etmenizi diliyoruz! 

Unlimited Love!

01  Black Summer
02  Here Ever After
03  Aquatic Mouth Dance
04  Not the One
05  Poster Child
06  The Great Apes
07  It’s Only Natural
08  She’s a Lover
09  These Are the Ways
10  Whatchu Thinkin’
11  Bastards of Light
12  White Braids & Pillow Chair
13  One Way Traffic
14  Veronica
15  Let ’Em Cry
16  The Heavy Wing
17  Tangelo

Radyo Bilkent’i Youtube,Instagram,Twitter,Spotify ve TikTok’ tan takip etmeyi unutmayın ve müzikle kalın…