cross

Artık Yayınlara Mesajınızı Gönderebilirsiniz!

Devam etmek için ENTER'a basın.

5 Yılın Ardından: Mr. Morale & The Big Steppers

Sanatçıya Pulitzer Ödülü kazandıran “DAMN.” albümünün üzerinden 5 yıl geçtikten sonra Rap müzik sanatçısı Kendrick Lamar 13 Mayıs’ta “Mr. Morale & The Big Steppers” isimli yeni albümünü yayımladı!

Albümün Öncesi

Kendrick Lamar, twitter hesabı üzerinden kendisinin emekliliği hakkında atılan bir tweeti alıntılayarak içinde Lamar’ın kurucusu olduğu plak şirketi pgLang tarafından yazılmış, albümün çıkış tarihi ve ismini içeren bir klasörün bulunduğu “oklama.com” bağlantısını paylaştı.

Ardından geçtiğimiz haftanın başında adeta Kendrick Lamar için bir gelenek haline gelen, albümlerini duyurmak için albümlerinden önce çıkarttığı “The Heart” isimli serinin 5. bölümünü ve onun video klibini yayımladı. Albümün bir nevi duyurusu niteliğinde olan “The Heart Part 5”, albümün içinde bulunmuyor. K-Dot’un bu albüm üzerine ne kadar düştüğünü ise sadece tanıtım şarkısı olan bu şarkının Marvin Gaye’den alınan örnek izinleri için bile birkaç yüz bin dolar ödemesinden anlayabiliriz. Kendrick, “Purple Hearts” parçasında geçen ve albümden önce de paylaştığı “I’m not in the music business, I been in the human business.” cümlesiyle de bu albümün geneline yayılacak olan havanın kokusunu duyurmaya başlamıştı.

Albüm Kapağı

Albümün kapak fotoğrafı hakkında sanatçı tarafından net bir açıklama yapılmamasına karşın özellikle sosyal medya tarafında albüm kapağının Malcolm X’in ailesini korumak için otel odasının camından silahla baktığı ünlü fotoğrafından esinlendiği düşünülüyor. Bunun en büyük sebebi ise Kendrick’in EastSide K-Boy ile yapmış olduğu “Malcolm X” düeti.

 

Albüm Hakkında

Sanatçının beşinci stüdyo albümü olan “Mr. Morale & The Big Steppers” aynı zamanda sanatçının ilk çift diskten oluşan albümü. İlk 9 şarkı albümün “Mr. Morale” diskini oluştururken son dokuz şarkı ise “The Big Steppers” adlı diski oluşturuyor. Öncelerde disklerin depolama kapasitesinden dolayı başvurulan bu teknik, günümüzde daha çok albümünde farklı konseptleri birleştirmek isteyen sanatçılar tarafından kullanılıyor.

Eski albümlerine kıyasla daha çok dış dünyadan uzaklaşıp kendi içine yönelen bir Kendrick gördüğümüz bu albümde sanatçı; özellikle ölen arkadaşı Chad’ten, babasından öğrendiklerinden, annesinin taciz olayından ve teyzesinin cinsiyet değiştirmesiyle bağdaşlaşan çocukluğundaki homofobik tutumlardan bahsediyor. Bu açıdan “Mr. Morale & The Big Steppers” albümünün rahat bir şekilde Kendrick Lamar’ın en kişisel ve cesur albümlerinden biri olduğunu söyleyebiliriz.

 

En güncel albüm haberlerini anında almak istiyorsan Radyo Bilkent sosyal medya hesaplarını takip etmeyi unutma!