cross

Artık Yayınlara Mesajınızı Gönderebilirsiniz!

Devam etmek için ENTER'a basın.

On Üç Senelik Bekleyişin Sonu: Avatar The Way of Water

Yönetmenliğini James Cameron’un üstlendiği Avatar filmi vizyona girdiği 2009 yılında gişe rekorları kırmayı başarmıştı. Dünya çapında 2.84 milyar dolar hasılat yapan film tüm zamanların en yüksek hasılat elde eden filmi olma unvanını taşımaya devam ediyor.

Bilim kurgu filmlerinde çığır açan ve oldukça ses getiren Avatar’ın beş filmden oluşan bir seri olacağı konuşuluyordu ancak ikinci filminin çıkış tarihi çeşitli sebeplerden ertelenmişti. Sekiz defa ertelenen film, bekleyenleri merak içinde bırakmıştı. Serinin 2014’te çıkması beklenen ikinci filminin vizyona girişinin 2022 yılının sonlarına kaldığı kesinleşti.

Bekleyenleri merak içinde bırakan Avatar 2’nin vizyon tarihi ve resmi adı CinemaCon 2022’de duyuruldu. Geçtiğimiz günlerde filmin resmi adının Avatar: The Way of Water olacağı da belli oldu ve filmden ilk görseller geldi.

Sam Worthington ile Zoe Saldana’yı on üç yıllık uzun bir aradan sonra tekrardan Jake Sully ve Neytiri olarak izleyeceğimiz Avatar: The Way of Water 16 Aralık 2022’de vizyona girecek. Uzun süredir heyecanla beklenen film, Titanic’teki performansı ile akıllara kazınan Kate Winslet ile Hızlı ve Öfkeli serisi ile tanıdığımız Vin Diesel’ı da bir araya getirecek.  

Avatar: The Way of Water bir aile kuran Jake Sully ve Neytirini’nin geçmişten gelen bir tehdit yüzünden evlerini terk etmelerini ve Pandora’nın farklı bölgelerini keşfetmek zorunda kalmalarını konu alıyor. Filmin fragmanının 6 Mayıs’ta vizyona giren Doktor Strange: Çoklu Evren Çılgınlığında ile sinemalarda gösterilmeye başlanacağı öngörülmüştü.

James Cameron’un su altındaki hareketleri en iyi biçimde yakalamak için doğru teknolojiyi aramasının filmin çıkışını geciktirdiği düşünüldüğünde serinin ikinci filmi de tıpkı ilk filmi gibi izleyenlere görsel bir şölen sunacak gibi görünüyor.       

Avatar: The Way of Water gibi ses getirecek filmlerden ilk benim haberim olsun diyorsanız Radyo Bilkent’in Instagram ve Twitter hesaplarını takip etmeyi unutmayın!