cross

Artık Yayınlara Mesajınızı Gönderebilirsiniz!

Devam etmek için ENTER'a basın.

Punk Rock´a Dair

Punk; kültür, politika ve estetiğiyle bir bütün olmuş sanat teorilerini ve bunu yaratan topluma veya toplumsal sisteme karşı doğmuş bir reddetme hareketidir.

Kökenleri 1974 ve 1975 yıllarına dayanan, Amerika’da ve Birleşik Krallık ’ta kendini öne çıkaran bu müzik türünün asıl amacı maksimum düzeyde özgür olan bir düşünce sistemi kurmak, bireyselliği savunmaktır. Punk Rock, sanatçıyı insan olarak görür ve toplum arasında kalıplaşmış yaşam tarzlarını ve sosyal hattaki yerleşmiş davranışlara karşı yıkıcı ve sarsıcı bir tavır oluşturur.

 

Punk Rock müzikleri kısa ve basit gözükse de bu anarşik ruhları sebebiyle derin anlamlar da içermektedir. Şarkılarında vermek istedikleri mesajlar genellikle içinde toplumsal normları, insan ve hayvan haklarını, siyasi görüşleri barındırır. Kısacası Punk Rock, müzikleriyle vermek istediği mesajlar açısından müzik tarihinin en anlamlı türlerinden birisidir diyebiliriz.

 

Şarkılarında her ne kadar bahsetseler de Punk yaşam biçimine göre de her şey altüst ve aykırı olmalıdır; kabul görmüş ve artık tekdüzeleşmiş yaşam biçimlerinin yeniden düzenlenmesi bu yaşam biçiminin devrimci niteliklerindendir. Bu devrimci ve aykırı ruhu müziklerinin içinde sözlerle ve şarkılarının melodileriyle ruhunuzun içine kadar hissetmek mümkünüdür.

Punk Rock ve daha fazlası için Radyo Bilkent çalma listelerine göz atmayı unutmayın!