cross

Artık Yayınlara Mesajınızı Gönderebilirsiniz!

Devam etmek için ENTER'a basın.

8 Mart Dünya Kadınlar Gününde İzleyebileceğiniz Kadın Yönetmenli 8 Film

Kadınlar gününde izleyeceğiniz film kadın yönetmenli bir film olsun istiyorsanız, sizin için sayısız güzel seçenekten 8 tanesini derledik.

  1. Nomadland (2020) - Chloé Zhao

93. Akademi Ödülleri Töreni'nde en iyi film ödülüne layık görülen Nomadland filmi, 2008 krizi sonrası her şeyini kaybeden altmışlı yaşlarındaki bir kadının, Kuzey Amerika'nın batısında karavanıyla birlikte yaşadığı göçebe hayatını konu ediniyor.

       2.Little Women (2019) – Greta Gerwig

Louisa May Alcott’un klasikleşmiş romanından uyarlanan film, İç Savaş sonrası Amerika'da yaşamlarını sürdürmeye çalışan dört kız kardeşin hikayesini anlatıyor. Kitabın yedince uyarlaması olan film; 92. Akademi Ödülleri'nde en iyi film, en iyi kadın oyuncu, en iyi yardımcı kadın oyuncu, en iyi film müziği, en iyi uyarlama senaryo ve en iyi kostüm tasarımı dallarında aday gösterildi.

      3.Portrait Of A Lady On Fire (2019) - Céline Sciamma

18. yüzyılın sonları Fransa’sında geçen “Portrait Of A Lady On Fire”, soylu bir kadın ve onun portresini çizmek için görevlendirilen kadın bir ressam arasındaki aşk hikâyesini anlatıyor. Vizyona girişiyle oldukça ses getiren film, 2019 Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye adayı gösterildi.

     4.The Farewell (2019) - Lulu Wang

Lulu Wang’in kendi büyükannesinin hastalığından esinlenerek çektiği “The Farewell” filmi, Amerikada yaşayan Çin’li Billi’nin, babaannesinin hayatını kaybetmek üzere olduğunu öğrenip ailesinin yanına giderek onu son kez ziyaret etmesini konu alıyor.

      5.Selma (2014) - Ava DuVernay

1960’ların Amerika’sında artık özgür görünen siyahilerin aslında devam eden esaretinin bir başka boyutuna odaklanan “Selma”, Martin Luther King’in başlattığı mücadelenin önemli bir adımı olan Oy hakkı kanununun yürürlüğe koyulması için göğüslenen zorlukları ve kazanılan zaferi konu ediyor.

      6.We Need To Talk About Kevin (2011) - Lynne Ramsay

Lionel Shriver'ın aynı isimli romanından uyarlanan bu psikolojik gerilim filmi, oğlunun seri katil olduğu ortaya çıkan bir annenin yaşadığı duygusal çöküşü anlatıyor.

      7.Lost In Translation (2003) - Sofia Coppola

Scarlett Johansson ve Bill Murray’in başrolü oldukları film, bir reklam çekimi için Tokyo’ya gelen evli ve çocuklu bir oyuncu Bob ve fotoğrafçı kocasının peşinden aynı yere gelmiş Charlotte’un birbirleriyle kurdukları özel bağı konu ediyor.

      8.American Psycho (2000) - Mary Harron

Bret Easton Ellis'in aynı adlı romanından beyazperdeye uyarlanan American Psycho, Patrick Bateman (Christian Bale) adlı New Yorklu zengin bir iş insanının ürkütücü fantazilerini ve amaçsızca insan öldürmesini konu alıyor.

Yeni yazılarımızdan haberdar olmak; film, dizi, müzik gibi birçok konuyla ilgili en güncel haberleri kaçırmamak için bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip etmeyi unutmayın!

Tüm kadınların kadınlar günü kutlu olsun!