cross

Artık Yayınlara Mesajınızı Gönderebilirsiniz!

Devam etmek için ENTER'a basın.

Arşiv Gibi Hayat Hikayesi ve Dizisiyle: Kanye West

Kanye West’in “jeen-yuhs: Bir Kanye Üçlemesi” adlı belgeseli 16 Şubat 2022 tarihinde ilk bölümüyle Netflix’te yayınlandı. Pandemi sebebiyle Sundance Film Festivali’nin sanal ortamda düzenlendiği etkinliğinde prömiyeri yapılan bu belgesel; ardından gelen fragmanıyla da Kanye’nin sevenlerini heyecanlandırmıştı. Kanye’nin 20 yıllık müzik kariyerini mercek altına alan, samimi ve deli dolu bu belgesel daha üçüncü gününden Netflix’te 1 numaraya oturmayı başardı. Belgeselin yönetmen koltuğunda ise Clarence Coodie Simmons ve Chike Ozah ikilisi yer alıyor.

Son zamanlarda magazinin gündeminden düşmeyen West’i hepimiz sosyal medyada veya televizyonda yansıttığı hayatıyla tanırken, 20 yılı aşkın bir süredir çekimleri yapılan bu belgesel West’in hayatına yeni bir pencereden bakmamızı sağlıyor. Belgeselde hayatını West’in gözünden görürken, müzik endüstrisinde yaşadığı zorlukları açık bir şekilde hissedebiliyorsunuz. jeen-yuhs’ta West’in ikili ilişkiler, annesi ve iş hayatına atılış serüvenleri konu ediliyor. Belgeselin fragmanında yakınları tarafından “Geleceğin efsanesi.” olarak tabir edilirken aslında Kanye bugünün efsanelerinden birisi olmuştu bile.  

Fragmandaki en çarpıcı olan sözlerden biri “Amaç hayallerinin onu nereye götüreceğini görmekti ama hayatın bizi nereye götüreceğini bilmiyorduk.” oldu. Fark ettik ki West, hayallerinin yolundan gidip bugüne ulaştığı koskoca 21 yılı geride bırakmış.

.ışık içeren bir resimAçıklama otomatik olarak oluşturuldu

Siz de umarız hayallerinizden kopmadığınız, içinizden gelen sesi dinlediğiniz yepyeni bir yıldasınızdır. Güncel dizi ve film haberlerinden kopmamak için Radyo Bilkent’in Instagram ve Twitter hesaplarını takip etmeyi unutmayın!