cross

Artık Yayınlara Mesajınızı Gönderebilirsiniz!

Devam etmek için ENTER'a basın.

Zaman Yönetimi İçin İpuçları

Hayatın yoğun temposunun içerisinde bazen 24 saatin bize yetmediğini düşünebiliyoruz. Hâlbuki hayatımızda yapacağınız birkaç değişiklik, saatlerimizi kurtarabilir.

Zaman yönetimi için ilk ipucumuz yapılacaklar listesi tutmak. Küçük bir değişiklik gibi gözükse de bu alışkanlık, beynimizdeki bilgi bulutunu dağıtmamızı ve odaklanmamız gereken asıl işlere odaklanmamızı sağlar. Üstelik bunun için her zaman süslü defterlere ihtiyacımız yok, herhangi bir defter hatta minik kağıtlar bile işimizi görebilir.

İkinci ipucumuz ise öncelik sırası belirlemek. Sabah uyandığımızda hepimizin kafasında farklı önceliklerde işler olur. Bunları not ederken öncelik sırasına göre dizmek bize kolaylık sağlayacaktır, böylelikle ilk önce hangi işi yapmamız gerektiğine karar vermek için dakikalarımızı boşa harcamamış oluruz.

Son ipucumuzsa kendimizi tanımak üzerine. İşlerinizi sabah halletmeyi seven bir insan mısınız, yoksa akşamın ilerleyen saatlerinde halletmeyi mi daha çok tercih ediyorsunuz karar vermeniz gerekli. Gün içerisinde kendinizi ne zaman daha enerjik hissettiğinize ve yapmanız gerekenleri yapacak güçte bulduğunuza karar vermek işlerinizi kolaylaştıracaktır.  Aynı zamanda nasıl işinizi yaptığınız ortam verimliliğinizde bir etken. Belki de yakacağınız bir mum veya dinlediğiniz bir müzik sizi daha verimli çalışmaya ve işlerinize odaklanmaya teşvik edebilir.

Aynı zamanda size ilham verecek müziği seçerken Radyo Bilkent’in çalma listelerine göz atabilirsiniz.