cross

Artık Yayınlara Mesajınızı Gönderebilirsiniz!

Devam etmek için ENTER'a basın.

2022 Kış Sezonu Mini Moda Rehberi̇

2021 sonbahar modası dönemini geride bıraktık. Şehre dönüş sezonu olarak da bilinen sonbahar sezonunda, yani pandeminin gerekliliği olan sanal dünyadan ayrılıp fiziksel hayata yeniden atıldığımız bu dönemde, yeni bir moda dalgası sokakları vurdu. Hem geçmişten hem de gelecekten esinlenen postmodern, nostaljik ve fütürist tasarımlar söz konusuydu bu günlerde. Sokaklarda hem Gatsby’nin şaşaalı ışıltısının yansımalarını hem de ev rahatlığında iyice alıştığımız rahat fakat oldukça şık eşofmanları gördük/görüyoruz. Ayrıca, genel olarak uzun süredir içimizde kalan giyinme tutkusunun dışına vurumu olan “maksimalizm” (Gatsby ışıltısı da buna dahil) birçok moda tutkununun gözde tarzı şu sıralar.

Peki, 21 Aralık’ta girdiğimiz kış sezonunda bizi neler bekliyor? Abartılı ve süper şık trendlerin devamı söz konusu. Payetler, abartılı işlemeler, göz kamaştıran canlı renkler sezonun merkezini oluşturacak. Artı olarak hem bizi soğuk havalardan şık bir şekilde korumak hem de sezonun havasına iyice bürünebilmek adına “après-ski”, yani ilhamını kayak otellerinden ve karlı tepelerden alan bir trend, etkilerini şehirlerin sokaklarında ve süper modellerin kombinlerinde göstermeye başladı bile. Aşina olmanız adına belirtelim, bu stilin adı Ski-Chic olarak anılıyor.

Hava şartlarına ayrıca puffer montlarla da (yorgan görünümlü ve oversize dış giyim) göğüs gereceğiz bu sezon. Hem de bu şekilde alıştığımız ev şıklığını da sürdürmüş olacağız. Kalın tabanlı ve hatta platformlu, kayak ayakkabılarını andıran botların natürel renkleri de bu sezonun ayak giyimini domine edecek gibi gözüküyor

Birçok ünlü tasarımcının defilesinde gördüğümüz püsküller, mikro miniler, cut-outlar, neon renkler, krepeler, lüks trikolar, preppy süveterler ve etnik desenler de olabilecek en güzel halleriyle sokak modasında yerlerini almaya başladılar.

Power-dressing adı verilen, iş hayatından ilham alan oversized takım elbiseler de birçok kez göreceğimiz parçalar arasında.

Püskül ve devasa desen kullanımlı riskli parçalar sezonu domine edecek olduğu için bundan on sene sonra taşlanma olasılığı çok yüksek bir sezon olsa da bu aralar (özellikle uzun süren bir karantina çıkışı olduğu için) bu çeşitliliğe ihtiyacımız var gibi sanki. Bize kalırsa, bu sezon biraz karmaşa, biraz tarzlar arası uçurum dolu geçecek ama gözlerimiz bayram edecek gibi görünüyor!