cross

Artık Yayınlara Mesajınızı Gönderebilirsiniz!

Devam etmek için ENTER'a basın.

Yılın En Sevdiğimiz Zamanı ve Unutulmaz Yılbaşı Filmleri

Yılın belki de en güzel zamanı aralık ayıdır. Yılbaşı heyecanı ve sokakların renk renk ışıklarla dolması gelecek yıla daha da umutla bakmamıza yardımcı olur. Yeni yıl kültürü, soğuk kış günlerinde hepimizin içini yemekleri, filmleri ve şarkılarıyla sıcacık yapar. Birbirinden güzel etkinlikler sayesinde ne kadar eğlensek de yılbaşı kutlamalarının olmazsa olmazı kesinlikle filmleridir.

Peki, yeni yıla girerken kimlerin filmlerini izlemeli?

Sevginin Bağladıkları (Sleepless In Seattle): Hüznün ve romantik komedinin her zerresini iliklerinize kadar hissedeceğiniz filmin baş rollerinde Tom Hanks ve Meg Ryan oynuyor. Eşini kaybetmiş bir adam ile mutsuz bir evlilik süren gazeteci kadınının birbirlerini bulmasını anlatan film, izleyicilerden tam not almayı ihmal etmiyor!

İki Aşık (Two Lovers): Brooklyn’de geçen bu romantik drama filmi , bir adamın iki kadın arasında kalmasını ve kalbini mi aklını mı dinlemesi gerektiğini düşünürken yaşadığı olayları anlatıyor. Tabi ki filmin en dramatik sahneleri yeni yıl akşamında gerçekleşiyor. Joaquin Phoenix, Gwyneth Paltrow ve Vinessa Shaw üçlüsünün oynadığı bu film kesinlikle yılbaşı akşamında izlemeye değer!

Gelmiş Geçmiş En İyi Yeni Yıl Filmi: The Grinch

İster 2000 yapımı, Jim Carey’nin canlandırdığı Grinch filmini, ister 2018’de yayınlanan animasyonunu izleyin bu karakter her haliyle efsane. Whoville’de yaşayan ve Noel’den nefret eden yeşil tüylü yaratık Grinch, çocukluk travması dolayısıyla bu bayramı kutlamamakta ve kimsenin kutlamasını istememektedir. Bu sebeple gerçek anlamda Noel’i çalar. Huysuzluğu, iştahı ve tavırlarıyla pek çok kişinin repliklerinde kendini gördüğü bir karakter olan Grinch, birçok aile için vazgeçilmez bir yeni yıl filmidir.

Kar Küreyici (Snowpiercer)

İklim değişikliğini önlemeyi amaçlayan bir deneyin ters gitmesi sonucu tüm dünyadaki yaşamın donması ve sadece zamanında trene yetişmeyi başaran bir grup insanın hayatta kalma mücadelesini anlatan bu film, yılbaşı akşamı bir adrenalin kaynağı arıyorsanız kesinlikle doğru tercih!

God Father 2

Bu filmin teması tam olarak yeni yıl olmasa da belki de sinema tarihine kazınmış sahnelerden biri tam olarak yeni yılda geçiyor. Mafya babası Vito Corleone’un geçmişi ve varisi Michael Corleon’un aile işini genişletmesi üzerine kurulu olan bu filmde, kardeşler arasında geçen ihanetin öğrenilmesiyle kültleşmiş film repliklerinden biri olan “O sendin Fredo, biliyorum. Kalbimi kırdın.” repliği ana karakterin ağzından tam da yeni yıla girerken çıkıyor.

Umarız sizin yeni yılınız bir önceki yıldan daha güzel geçer. Bütün takipçilerimizin yeni yılda bütün dileklerinin gerçekleşmesi dileğiyle. Radyo Bilkent’le kalın!