cross

Artık Yayınlara Mesajınızı Gönderebilirsiniz!

Devam etmek için ENTER'a basın.

Bob Moses’a Dair Her Şey

Dünyaca ünlü elektronik müzik ikilisi Bob Moses, 17 Aralık’ta Ankara Atakule Performans Sahnesi’nde, 18 Aralık'ta da İstanbul Klein Phönix’te performansını sergileyecek. İkillinin yolları, beraber çıktıkları müzik yolculuğundan önce kesişmişti aslında. Tom Howie ve Jim Vallance aynı lisede okumuşlardı. Ancak müzikal birliktelikleri 2012 senesinde New York’ta bir marketin park yerinde karşılaşmalarıyla yaşanan tatlı tesadüfün sonucu olarak Brooklyn’in yeraltı sahnelerinde sergiledikleri performanslarla başladı. İsimlerini New York’lu mimar Robert Moses’tan alan Grup “Hands To Hold” isimli ilk teklisini de aynı yıl Scissor & Thread plak şirketi bünyesinde çıkarttı. 

 

Scissor & Thread bünyesinde 2012 ve 2013 senesinde yayınladıkları tekli kayıtların etkisiyle 2014 senesinde çalışmalarını Domino Plak Şirketi ile beraber sürdürmeye başladılar. Grubun yayınlanan ilk albümü Days Gone By 2015 senesinde Domino Records etiketiyle yayınlandı ve albüm büyük beğeni topladı. Vancouver’lı ikili, eşzamanlı toksik ilişkileri sebebiyle yaşadıkları duyguların ilham kaynağı olduğu Tearing Me Up ile spot ışıklarını üstüne çekti. Bu şarkıyla 59. Grammy Ödülleri’nde en iyi dans kaydı dalında aday gösterildi ancak ödülün direğinden döndü. Tearing Me Up’ı remixleyen MAC ise yaptığı remixle, aynı törende en iyi modern remix dalında bu sefer ödülün kazananı olarak alkış aldı. Şüphesiz sürekli olarak gelişim sağlayan bir müzik vizyonu sergileyen ikilinin sonrasında çıkarttıkları albümlerde hit sayıları arttı. All I Want, Enough to Believe, Back Down gibi parçalarla hayranlarını asla hayal kırıklığına uğratmayan grup farklı sanatçılarla beraber yaptığı Desire (2020) ve Innerlight (2021) gibi şarkılarla standardını yükseltmeye devam etti ve takipçilerini büyülemeye devam etti. 

 

   

Bowery Ballroom, TomorrowWorld, Ultra Music Festival, Governors Ball, Fabric gibi etkinliklerde ana sanatçı olarak müzikseverlerle buluşan Bob Moses, bunlara ek olarak Coachella, Lollapalooza ve Bonnaroo gibi dünya çapındaki etkinliklerde sergilediği performanslarla katılımcıları büyülemeye devam etti. İkili, 17 Aralık 2021 tarihinde Radyo Bilkent medya sponsorluğunda gerçekleşecek Towards The Tower: Bob Moses etkinliği kapsamında Ankara/Atakule Performans Sahnesi’nde performans sergileyecek. Ankaralı sevenlerinin buluşmak için gün saydığı Bob Moses’ı ve çok daha fazlasını dinlemek için Spotify hesabımızı takip et. En yeni ve hit müzik içinse, içinden gelen sesi 96.6 ve radyobilkent.com hesabından dinleyebilirsin.

 Bob Moses: The Lyrical Depth listemiz: